În ultimul an s-a discutat despre pierderile Netflix cauzate de pandemie și folosirea la comun a contului între mai mulți prieteni pentru a împărți suma abonamentului între utilizatori. Conform datelor peste 100 milioane de conturi fac asta, iar în curând Netflix va bloca accesul utilizatorilor care nu sunt în aceeași locuință.

Reclame pe Netflix in curant

Recent au introdus un plan tarifar, mai ieftin, plin cu reclame în speranța că cei care fac account sharing îl vor alege, dar nu s-a întâmplat așa pentru că există mai multe restricții. Ulterior au introdus opțiunea de transfer a contului/utilizatorului cu toate opțiunile, filmele, serialele văzute, mai exact tot istoricul tău către migrarea unui nou cont când te vor obliga să nu mai faci account sharing și să ai propriul tău cont.

Netflix îți recomandă să „îi dai afară din contul tău” pe cei care nu „locuiesc cu tine”. Am râs!

Cum va fi blocată folosirea în comun a contului Netflix?

Din spusele Netflix, persoanele care se află în afara locuinței tale (tu fiind proprietarul contului) trebuie să folosească propriul lor cont și nu al tău. Atunci când cineva se conectează cu contul tău și este folosit în mod constant în afara locuinței se va solicita în mod repetat confirmarea dispozitivului. De reținut un lucru important: Netflix nu te va taxa automat dacă folosești contul la comun cu cineva. Păi cum vine asta, vrei să îmi iei bani automat că așa vrei tu sau când tu crezi că eu account sharing cu cineva?

Confirmarea unui dispozitiv care nu este asociat cu locuința ta sau dacă este accesat în mod constant din afara locuinței va trebui să confirmați utilizarea telefonului, tabletei, televizorului folosind un cod primit pe email sau sms după ce dați click pe linkul primit.

Dacă călătorești mult sau ești plecat de acasă mai mult timp, chiar dacă ești proprietarul contului ți se va solicita confirmarea dispozitivului prin procedura de mai sus.

Netflix folosește informații precum adresele IP, ID-urile dispozitivelor și activitatea din cont pe fiecare dispozitiv conectat la contul Netflix pentru a vedea de unde și pe ce se folosește serviciul de streaming video. Hmm, dacă folosim iCloud Private Relay, dacă folosim un DNS propriu, dacă folosim un VPN integrat în router? Hehe, soluții sunt și vor exista, prea greu să vină cu o variantă prin care să limiteze account sharing sau folosirea la comun a contului.

Hai că vă dau o soluție: vă faceți un cont de email aleatoriu și puneți o parolă simplă la care să aibe acces toți membrii care vor să vadă filme și seriale pe Netflix. Apoi vă faceți cont Netflix cu acel mail, iar de fiecare dată când trebuie introdus codul, oricine are acces la acea căsuță de mail pentru a primi codul de confirmare a dispozitivului. Spor la vizionat!

Mai multe detalii în pagina de suport Neftlix.


#update 02.02.2023, 10:59 – nu știu cum va funcționa metoda propusă de Netflix pentru cei care folosesc contul pentru două apartamente sau telefoane în locații diferite. Bănuiesc că vor fi bombardați cu coduri de confirmare până când își vor închide abonamentele.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu