După AirTag și SmartTag cei de la Google se pregătesc să își lanseze în cadrul evenimentului Google I/O 2023 propriul tracker numit Grogu. 

Google Tag code name Grogu

După succesul Apple cu AirTag, cei de la Google prin Android 14 și următoarele versiuni vor încerca să vină cu o alternativă la trackerul inteligent care să fie integrat în ecosistemul lor. Recent s-a descoperit în codul sursă al Android 14 că prin tehnologia bluetooth se poate măsura distanța între două dispozitive. Apple a ales să integreze în produsele sale cipuri UX (ultra wideband) și să renunțe la tehnologia bluetooth care este învechită, Google nu, ei au creat un API care folosește RSSI (Received Signal Strenght Indicator) prin care dispozitivele din apropiere să comunice între ele.

Ce mai aduce nou Android 14?

În ultimul an am tot auzit despre sideloading, o bătălie între Apple și Comisia Europeană care încearcă să oblige companiile mari de tehnologie să ofere acces dezvoltatorilor precum și utilizatorilor la magazine de aplicații terțe sau chiar sideloading (adică instalarea lor din afara magazinelor) un fel de piraterie pe românește.

Certificate, vpn-uri, aplicații crăckuite și așa mai departe, dar nimeni nu recunoaște asta, toți spun „că e bine”. Google face un prim pas în acest sens de unde aflăm că blochează instalarea aplicațiilor prin sideloading create pentru versiuni mai vechi de Android.

Astfel spus, dacă nu ai o aplicație actualizată pentru Android 14 (să zicem) care să respecte niște cerințe de securitate minime, nu o poți instala. Ușor, ușor Google calcă pe urmele Apple și încearcă să transforme cantitatea în calitate, primii pași au fost făcuți: Android 13 și Google Pixel 7 Pro.

Sursă: digitaltrends.com via mobilissimo.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu