Google nu a mai așteptat I/O 2023 din vara aceasta și a trecut direct la modificări, astfel noul update pentru Android Auto vine cu o interfață nouă asemănătoare Apple CarPlay, unde avem telefon, mesaje, youtube, hărți și muzică aranjate frumos pe ecranul multimedia a mașinii.

Android Auto începe să semene cu Apple CarPlay

Android 13 este primul sistem de operare a celor de la Google care în sfârșit e ceea ce trebuie. Am spus-o și o mai spun alături de seria Pixel 7 Google a dat lovitura și începe să devină un adevărat competitor pentru Apple. Samsung are o șansă în plus dacă va renunța la propriul lor UI și vor începe să folosească Android 13 curat + vor arunca la gunoi cipurile Exynos.

Noua interfață Android Auto este complet regândită și arată ca cea folosită de Apple CarPlay doar că folosește Android și Voice Assistant. Următorul update va include posibilitatea de a iniția/primi apeluri prin WhatsApp direct în Android Autor pe telefoanele Pixel. Cei de la Samsung vor primi și ei ulterior un update.

Android Auto detalii

YouTube nu funcționează în timpul mersului, vă puteți uita la clipuri video doar când staționați sau un root mic, două bife și premium ca să nu vă întrerupă reclamele în timpul mersului.

Sursă: mobilissimo.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • Da, abordarea Apple mi se pare mai bună decât cea Google când vine vorba de ergonomia CarPlay/Android Auto. Asta fost prima chestie pe care am observat-o când am conectat un telefon cu iOS la sistemul masinii, respectiv că pot avea atât muzica cât și navigația simultan pe ecran. E bine că se întâmplă asta si pe Android.

  Și am mai observat o chestie. Există mai multe aplicații optimizate pentru CarPlay decât pentru Android Auto. Desigur, cele de bază sunt în ambele locuri, Google Maps, Waze, etc.

  În rest mi se pare că funcționează la fel de bine. Nu am avut probleme cu niciunul dintre ele, deși am mai citit pe net că unii se mai plâng de probleme de conexiune, blocaje, etc. Posibil din cauza cablurilor mai proaste (eu folosesc un cablu de la Ikea, foarte rezistent și durabil!)

  • Acum cu noul look Android Auto o să fie exact ca și CarPlay, iar Google are șansa să își optimizeze aplicațiile astfel încât să ai o experiență bună atunci când ești la volan. Pe mine mă seacă conectarea prin cablu, să facă domnule conexiunea wireless pentru CarPlay.

  • Păi merge și wireless, dacă știe sistemul masinii. A mea nu știe, dar oricum tot pe fir aș folosi, pentru că oricum trebuie încărcat telefonul, plus că se aude mai bine muzica 🙂

  • Păi aia zic, majoritatea nu știu decât cablu 😀

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu