După cum știm sistemul de operare Android nu se bucură de prea multă atenție, iar adopția ultimelor versiuni ne confirmă acest lucru. Începând cu Android 13 recent lansat, Google obligă producătorii să folosească Seamless Update pentru actualizările de software, dacă nu vor pierde licența GMS și nu vor mai avea acces la serviciile Google.

Android 13 a fost lansat oficial de Google, dar cine să îl instaleze

Această funcție Seamless Update a fost lansată în 2016, dar cine să o folosească decât Google pe telefoanele lor Pixel. Apropo, pe 6 octombrie Google își va prezenta noile produse Pixel 7, Pixel 7 Pro și Pixel Watch, stați pe aproape.

Samsung fiind mai cu moț nici nu a vrut să audă de așa ceva, motiv pentru care a mers mai departe cu sistemul lor Android modificat și aia e. Ei bine, lucrurile se vor schimba, începând de acum cu Android 13 lansat recent, toți cei care vor să facă upgrade la el, trebuie să primească licența GMS care le oferă acces la toate serviciile Google cum ar fi Maps, Gmail, Chrome, etc. exact alea care le lipsesc celor de la Huawei. Ca să primească licența, trebuie să folosească Seamless Update, nu vor, nu primesc e simplu.

Ce înseamnă Seamless Updates?

Seamless Updates implementează virtual două partiții A/B, iar una dintre ele va fi folosită pentru a descărca o nouă actualizare în background fără a îl supăra pe utilizatorul de Android care își continuă treaba de scroll pă Facebook ca să îi iasă norma de 100 likeuri pe zi și 10.000 de pagini de scroll. Când se termină de descărcat noua versiune sau patchul de securitate, telefonul se restartează și i se aplică acele actualizări. Dacă nu îi place cum se mișcă sau că îi consumă bateria, utilizatorii pot reveni la vechea versiune. Adică un fel de sistem deja implementat de Apple pentru patchurile de securitate sau upgradeul la o versiune de soft mai nouă.

Așa că dragi fani Samsung, dacă o să rămâneți cu Android 11 și 12 să nu vă speriați, puteți oricând să vindeți telefoanele voastre Samsung și să treceți pe iPhone, mai ales că au fost lansate noi modele.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu