Dacă vrei să îți cumperi un telefon iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro sau iPhone 14 Pro Max trebuie să știi că acestea vin cu eSIM + cartelă fizică pentru Europa și doar cu eSIM pentru SUA. Există două tipuri de activare digitare a eSIM, iar în România sunt doar 2 operatori care pot face asta și anume Orange și Vodafone.

iPhone 14 - iPhone 14 Plus

Există două tipuri de activare digitală:

  1. La achiziție sau printr-un apel la serviciul de relații clienți: doar Vodafone
  2. Folosind un cod QR sau prin aplicații proprii: Orange și Vodafone

În prezentarea Apple din 07 septembrie odată cu iOS 16 vom putea folosi o nouă funcție numită Quick Transfer sau Transfer Rapid a datelor eSIM de pe un iPhone vechi pe unul nou fără să mai fie nevoie de intervenția operatorului. Din păcate această funcție este disponibilă într-un număr destul de mic de țări și operatori, acestea fiind: Australia (Vodafone), Bahrain (Batelco), Finland (Telia), Germany (Telekom), Japan (au, Rakuten Mobile), Norway (OneCall, Telia), Switzerland (Sunrise, Swisscom), Thailand (AIS, dtac), United Arab Emirates (Etisalat), United Kingdom (EE) și United States (AT&T, C Spire, T-Mobile SUA, US Cellular, Verizon Wireless).

Din păcate cei de la Digi nu au încă un termen de implementare a serviciului de alocare a numerelor de telefon prin eSIM. Mai așteptăm.

Raspuns Digi la implementarea eSIM pentru Digi Mobil

Sursă: support.apple.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Terminalele fara sim fizic sunt doar pentru USA, restul lumii pot sta linistiti, au slot pentru simul fizic. Cred ca peste 1-2 generatii o sa renunte complet la simul fizic. Apple au o echipa capabila in ceea ce priveste developmentul, nu cred ca risca sa vanda terminale fara sim fizic in lume, unde nu toate reletele au acesta optiune.

    • Eu zic că de anul viitor, toate vor veni doar cu eSIM. Știu că e doar în US această variantă, însă noi în România putem folosi orice model de până acum compatibil cu eSIM la Orange și Vodafone fără să mai fie nevoie de cartelă fizică. Important e că Apple a făcut acest pas, iar operatorii vor fi obligați să își țină clienții implementând soluția digitală. Nu vrei, pierzi e simplu 🙂

  • Cred ca in curand o sa avem doar eSim, ceea ce nu este un lucru rau 😎

  • La Orange se generează QR online doar dacă ai un sim fizic și renunți in favoarea unui e-sim, ca iti trimite un sms de validare! Altfel, un drum in plus in show-room!

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu