Începând cu iOS 16 vom putea descărca și instala automat o nouă versiune de iOS atunci când telefonul este conectat priză și Wifi. O nouă opțiune de actualizare automată a patchurilor de securitate este adăugată de Apple în meniul Software Update.

Noi opțiuni de actualizare automată a patchurilor de securitate sau versiuni de iOS

Începând cu versiunea de iOS 15, avem posibilitatea să rămânem cu versiunea actuală de iOS și să beneficiem de noi actualizări dacă nu vrem să trecem la versiunea nouă, în cazul de față, putem rămâne cu iOS 15 atâta timp cât dorim, iar când nu mai vrem putem alege să instalăm iOS 16. Momentan așteptăm niște update-uri care să rezolve problemele actuale.

Tot din iOS 15 avem un nou meniu numit Automatic Updates sau Actualizări Automate în funcție de alegerile fiecăruia. Eu le-am bifat pe amândouă, iar după ce am instalat iOS 16 am bifat și noua opțiune de actualizare a fișierelor de securitate și sistem. După cum puteți observa din poză, chiar dacă aveți opțiunea setată pe Off anumite fișiere critice tot vor fi actualizate.

Din ce am citit pe net, începând cu iOS 16 vom avea posiblitatea să ștergem un anumit patch și să revenim la cel anterior. Pentru a putea face asta trebuie să mergem în Settings → General → About → iOS și de aici să selectăm varianta pe care o dorim ștearsă.

Actualizare automata iOS - stergere versiuni de securitate

Fiind vorba de un patch de securitate care rezolvă diverse probleme critice sau nu, nu văd rostul să îl instalezi ca apoi să îl dezinstalezi. Poate mă lămuriți voi sau Apple vrea să introducă opțiunea pentru a putea face restore la o versiune mai veche de iOS fără să mai ai nevoie de un Mac/PC?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu