Odată cu lansarea versiunii iOS 16.2 ce este programată pentru sfârșitul lunii noiembrie, noile serii iPhone 14 și iPhone 14 Pro vor putea folosi serviciul de conexiune la sateliți prin Emergency SOS în caz de ajutor. Acest lucru este posibil datorită unei investiții de 450 milioane de dolari făcute de Apple în infrastructura Globalstar.

Emergency SOS prin satelit pentru seria iPhone 14 și iPhone 14 Pro va fi activ pe sfârșitul acestei luni - tehnologie

Advanced Manufacturing Fund sau AMF deținut de Apple investește în infrastructura necesară dezvoltării serviciului Emergency SOS via Satellite.Globalstar împreună cu Apple pregătesc infrastructura pentru sfârșitul acestei luni, serviciul va fi activ pentru America în zonele Alaska, Florida, Hawaii, Nevada, Puerto Rico și Texas. Urmând că pe viitor acest serviciu de urgență să fie disponibil world-wide.

Au fost discuții între o echipă Apple și Elon Musk pentru un parteneriat cu SpaceX pentru satelitții LEO ai Starlink, însă nu se cunosc mai multe detalii referitoare la o viitoare colaborare.

Emergency SOS prin satelit pentru seria iPhone 14 și iPhone 14 Pro va fi activ pe sfârșitul acestei luni - antene

Acest serviciu este dezvoltat de Apple împreună cu Globalstar care alocă aproape toată rețeaua lor de sateliți celor din Coupertino. Emergency SOS via satellite va utiliza benzile de spectru L și S dedicate conexiunilor pentru serviciile de mobil prin satelit. Atunci când un utilizator folosește Emergency SOS acesta se va conecta la unul din cei 24 de sateliți LEO ai Globalstar care orbitează în jurul pământului cu o viteză de 25.600 km/h. Mesajul primit de stația de la sol (ca cele din poză) de la satelit procesează cererea prin a cere ajutor instituțiilor abilitate sau vor ajunge în centre Apple special concepute pentru urgențe, iar un specialist va apela serviciul de urgențe cel mai apropiat de tine.

The launch of Emergency SOS via satellite direct to iPhone is a generational advancement in satellite communications, and we are proud that Globalstar’s satellites and spectrum assets will play a central role in saving lives.

 

– Jay Monroe, Globalstar chairman

Datorită acestor antene de la sol, utilizatorii de iPhone 14 și iPhone 14 Pro vor putea folosi aplicația Find My chiar dacă nu au conexiune la datele mobile ca să își partajeze locația cu cei dragi în caz de nevoie sau cu echipele de salvare. Este posibil ca Apple să folosească în viitor și opțiunea EPSM (Emergency Power Save Mode) pentru care deține și un brevet, iar cu toții știm că telefoanele când rămân fără baterie, încă mai au baterie și le putem vedea în aplicația Find My.

Putem localiza un iPhone timp de 5 ore după ce a rămas fără baterie datorită opțiunii Power Reserve din iOS 15

Serviciul va fi îmbunătățit pe parcursul anilor ce vor urma, iar toate modelele de iPhone începând de la seria 14 vor avea inclus hardware-ul necesar pentru această conexiune prin sateliți. 

Sper să nu aveți niciodată nevoie de așa ceva și vă recomand să intrați în aplicația Health și să vă completați toate datele voastre personale, iar la Emergency Contacts să vă treceți persoanele apropiate!

Cum vi se pare acest serviciu Emergency SOS via satellite?

Sursă: apple.com/newsroom


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu