Apple a dezvoltat pentru seria iPhone 14 și Apple Watch Ultra o nouă funcție numită Emergency SOS via Sattelite. Adică, în caz de urgențe folosind serviciul Emergency SOS vom putea folosi o conexiune cu sateliți LEO pentru a trimite un mesaj către autorități.

De ce Samsung, Xiaomi, Huawei, OPPO și alte branduri Android nu vor avea acces la conexiune cu sateliți în următorii ani

Cum funcționează Emergency SOS via Sattelite

De ce spun că rivalii Samsung, Xiaomi și alte branduri Android nu vor avea acces la o astfel de funcție? Pentru că în acest moment Apple a semnat un contract cu cei de la Globalstar care vor oferi această soluție pentru ei, iar în proporție de 85% din capacitatea satelițiilor vor fi utilizați exclusiv pentru Emergency SOS prin sateliți. Recent cei de la Starlink au semnat un acord cu T-Mobile pentru SUA și Canada, iar până la sfârșitul anului viitor să împlementeze împreună un sistem de comunicare prin voce și date utilizând sateliții LEO a lui Elon Musk.

Apple este în tratative avansate cu Elon Musk și se pare că acest tip de servicii de voce și date prin sateliți va lua amploare în următorii ani, iar operatorii de la noi și din lume ar trebui să înceapă să își facă griji. Știați că internetul prin satelit de la Starlink s-a ieftinit cu 50%?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu