După ce a început războiul în Ucraina, Elon Musk a anunțat că serviciul de internet prin sateliții Starlink este activ și în România. Un abonament de internet prin sateliți costa 529 lei pe lună plus costurile echipamentelor. Acum avem un preț cu 50% mai mic, doar 230 lei pe lună.

Starlink internet prin satelit

Dacă stăm să ne gândim că în curând vom avea servicii de voce și date prin sateliți LEO, nu ne mai sperie faptul că ne vom muta în munți și nu avem semnal sau internet. Dacă alegi abonamentul de internet de la Starlink ai o bandă de internet de 250Mbps, iar cu timpul aceasta va crește.

Din punctul meu de vedere, 230 lei pe lună pentru cei cu cabane sau case în zone unde abia există o linie de semnal, nu este mult și se vor putea bucura în sfârșit de internet. Concurența este bună, motiv pentru care cei de la Amazon și-au lansat și ei primii sateliți LEO pe orbite, iar în anii următori vom avea o alternativă la Starlink.

Noile tarife pentru Starlink în România

  • kit hardware – 2400 lei
  • fără taxă de transport
  • abonament 230 lei pe lună

→ comanda se face pe site-ul https://www.starlink.com

Comanda internet prin satelit Starlink

Este clar, acest tip de serviciu de internet se adresează unor categorii de oameni, fie persoane fizice, fie companii care au nevoie de internet și își permit să plătească un abonament lunar de 55 euro pe lună. În câțiva ani acest preț va scadea pentru că o să vină concurența.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Bună.
    Datorită faptului că suntem în zona izolata vreau sa comand internet de la starlink.
    Problema mea este că vreau și un cablu pentru cu mufa UTP. Și nu am găsit posibilitatea de a comanda împreună cu pachetul de bază.
    Este posibilitate de a comanda această cablu pt. Ethernet ?

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu