După succesul Starlink a lui Elon Musk care oferă internet prin satelit oriunde în lume, apare și primul concurent în pielea lui Jeff Bezos și anume Amazon. Aceștia au trimis primii sateliți pe orbită urmând lunile următoare să vedem și niște oferte comerciale.

Internet prin satelit de la Amazon care devine primul concurent pentru Starlink

Project Kuiper creat de Amazon a primit aprobarea FCC pentru a trimite sateliți în spațiu și de a crea o nouă rețea de internet prin sateliți. Competitorul lor direct fiind Starlink care în acest moment are peste 250.000 clienți în întreaga lume și un număr de aproximativ 12.000 sateliți, prețurile nefiind accesibile pentru toată lumea. Serviciul Starlink este activ și în România, iar prețul pentru echipament ajunge la 4000 lei cu abonament de 529 lei pe lună.

Companiile implicate în Project Kuiper sunt:

  • Blue Origin
  • United Launch Alliance (Boeing + Lockheed Martin)
  • Arianespace

Aceasta este prima lansare de sateliți a celor de la Amazon, iar zvonurile spun că în următorii ani încă doi giganți vor veni cu proprii lor sateliți pentru internet.

După cum spuneam în zvonurile legate de conexiunea LEO ce ar putea ajunge pe iPhone 14 și Apple Watch 8, în curând operatorii de telefonie mobilă vor dispărea datorită sateliților care vor oferi și servicii de comunicații oriunde în lume.

Sursă: fortune.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu