Se pare că Apple vrea să aducă conectivitatea cu sateliții printr-o conexiune LEO și pe Apple Watch în viitorul apropiat. Anul trecut se zvonea faptul că iPhone 13 ar avea conexiune LEO însă nimic confirmat până acum.

Apple Watch 8 ar putea veni cu conexiune LEO la sateliti pentru Emergency SOS

Conexiunea LEO care folosește sateliții de pe orbitele joase ar putea fi implementată de Apple pentru sistemele Emergency SOS din Apple Watch și iPhone, atunci când nu există conexiune mobilă de la operatori, în zone greu accesibile sau fără semnal în cazul unor probleme de sănătate. În România serviciul unic de urgență este disponibil oriunde prin numărul 112, însă cu ajutorul unei conexiuni la sateliți vom putea fi localizați mult mai ușor la o aproximație de până la 10m folosind AML.

Planul Apple ar include două părți:

  1. Emergency Message via Contacts – adică persoanele salvate în Emergency SOS vor primi câte un SMS precum în timp ce autoritățile sunt alertate. Mesajele trimise prin conexiunea LEO acolo unde nu există semnal GSM vor fi colorate în culoarea gri. Acum avem verde pentru sms și albastru pe iMessage.
  2. Report a crisis – în cazul unui accident de mașină, barcă sau avion vom putea folosi Emergency SOS pentru a anunța un astfel de eveniment chiar dacă noi nu am fost implicați.

The second emergency feature is focused on letting users report a crisis. The phone will ask what kind of emergency is happening, such as whether it involves a car, boat, plane or fire.

 

The system is also able to take more specific information, such as a person falling overboard or a ship sinking. It will ask a user if search and rescue services are needed, if there is suspicious behavior or weapons involved, and if a person has suffered a traumatic injury.

Conexiunea LEO ar putea fi constrânsă de legile actuale ale fiecărei țări și nu va funcționa peste tot. Mai multe detalii vom primi de la Apple în toamnă când vom afla dacă aceste zvonuri sunt sau nu adevărate.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu