La sfârșitul lunii august vă spuneam că Apple va folosi o conexiune prin satelit (LEO) împreună cu viitoarele iPhone 13 pentru a duce mai departe sistemul de urgență SOS conceput pe iPhone.

Emergency SOS cu localizare AML (Advanced Mobile Location) oferă opțiunea de a seta în aplicația Health 5 contacte de urgență, iar în cazul unui eveniment nefericit poți folosi această opțiune pentru a trimite un sms către sistemul unic de urgență 112 având toate datele tale setate în aplicația Health + locația. În același timp, cele 5 contacte vor primi câte un mesaj despre incidentul tău cu locația atașată.

Emergency SOS este disponibil pe iPhone cât și pe Apple Watch, acesta din urmă vă poate oferi și opțiunea Fall Detection în caz că leșinați și vă loviți la cap el va suna automat la 112 și va trimite locația voastră atenționând apoi și contactele de urgență setate.

De ce vă spuneam mai sus de Emergency SOS?

Pentru că opțiunea de a folosi o conexiune prin satelit (LEO) NU va fi utilizată pentru a iniția apeluri sau de a trimite mesaje atunci când suntem în zone fără semnal, ci va putea fi utilizată doar în cazuri extreme cum ar fi accident aviatic sau accident naval în larg.

Această opțiune necesită un chip hardware dedicat, iar iPhone 13 ar putea fi primul dispozitiv din lume care va implementa această funcție.

Pentru început vor putea fi trimise doar mesaje utilizând aplicația Messages:

  • SMS – bulină verde
  • iMessage – bulină albastră
  • SMS LEO – bulină gri

Având aceste tipuri de culori vom putea știi exact ce fel de opțiune a fost utliizată atunci când s-a trimis un mesaj de pe iPhone. Apple va folosi inițial sateliții LEO, urmând ca în anii de vor veni să își creeze proprii sateliți pe care să îi trimită în spațiu.

Zvonurile spun că evenimentul Apple ar fi programat pe data de 14 septembrie ora 20:00, iar invitațiile ar urma să fie trimise începând de mâine.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu