Elon Musk a anunțat pe Twitter că sateliții LEO deținuți de compania sa SpaceX printr-un parteneriat cu T-Mobile vor aduce de anul viitor din 2023 posibilitatea de a iniția și primi apeluri în zone unde nu există semnal de la operatorii clasici. Mai exact vom avea servicii de voce și date prin satelit.

Vom putea iniția și primi apeluri în zone fără semnal folosind sateliții LEO începând cu 2023

Constelația de sateliți LEO (Low Earth Orbit) va ajuta companiile care vor dori să se afilieze și să folosească această tehnologie, să ofere cliențiilor lor servicii satellite-to-cellular peste tot în lume. T-Mobile este prima companie care încheie un parteneriat cu SpaceX pe teritoriul Statelor Unite, Hawai și o parte din Alaska pentru început unde serviicile de tip SMS, MMS și câteva aplicații de mesagerie dedicate vor putea folosi aceste servicii prin satelit. Aceste teste vor începe pe sfârșitul acestui an.

Urmând ca de anul viitor, să implementeze și opțiunile de voce și date prin sateliți. În funcție de numărul de utilizatori și sateliții disponibili într-o zonă, se vor putea utiliza servicii de date cu o viteză cuprinsă între 2-4Mbps pentru început, urmând ca în viitor aceste viteze să crească. Această tehnologie ar avea un impact major pentru cei care fac parte din echipele de salvare (salvamont, echipe medicale, etc) sau împătimiți ai sporturilor extreme care urcă pe munți sau se escaladează zone greu accesibile, mai exact sunt în zone fără semnal și nu pot cere ajutor.

Mai multe detalii vom afla în lunile următoare, după ce se vor face primele teste, până atunci ar fi bine ca Apple în cadrul evenimentului din 7 septembrie să introducă conexiunea LEO pe iPhone 14 și Apple Watch Pro sau Apple Watch Seria 8.

Sursă: theverge.com via spacex.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu