Elon Musk CEO SpaceX a confirmat pe Twitter că este în discuții promițătoare cu Apple privind conexiunea cu sateliții LEO utilizați de Starlink pentru o posibilă colaborare de anul viitor.

iPhone 14 Emergency SOS via Satellite

Odată cu lansarea noilor modele iPhone 14, Apple a integrat opțiunea de utilizare a unei conexiuni prin satelit în caz de urgență se va putea apela la serviciul Emergency SOS. Pentru a putea beneficia de acest serviciu, Apple colaborează cu Globalstar însă sunt dispuși să încheie o înțelegere cu Starlink pentru a putea oferi aceste servicii oriunde în lume.

Conform informațiilor din cadrul evenimentului, acest serviciu ar fi gratuit timp de 2 ani de zile din momentul activării unui iPhone nou. Ce se întâmplă apoi nu știm. Elon Musk a spus că echipa Apple este foarte inteligentă și pun foarte mult accest pe software și hardware.

Printre comentariile la threadul lui Elon Musk, apare și o poză a lui Scott Manley care ne prezintă faptul că cei de la Globalstar sunt obligați să aloce 85% din capacitatea actuală și viitoare a rețelei de sateliți, plus personal, software, gateway și tot ceea ce este necesar.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu