Vă spuneam anul trecut că seria iPhone 13 ar putea folosi conexiunea prin sateliți LEO (Low Earth Orbit) pentru serviciile Emergency SOS. Acum aflăm că Apple a testat cu succes acest tip de conexiune și este posibil să o vedem activă odată cu lansarea iPhone 14.

Ce modele de iPhone suportă conectivitatea cu sateliții LEO în bandă 5G n41

Apple Watch Pro ar putea beneficia și el de conectivitate 5G, astfel spus va putea folosi sateliții LEO. Android 14 va integra acest tip de serviciu începând cu 2023, au confirmat persoane din interioriul companiei.

Astfel am aflat că pentru a putea folosi acest tip de conexiune cu sateliții, trebuie să existe un cip care să suporte în 5G banda 41 sau n41 care operează la frecvențe TD 2500 sau 2500MHz TDD. Acestea au frecvența stabilită în intervalul 2496 – 2690 MHz.

Ce modele iPhone se pot conecta la sateliți?

Am căutat un pic pe GsmArena ca să văd specificațiile și benzile la fiecare serie de iPhone, după ce am aflat că iPhone 13 ar avea cipul integrat însă nu e activ. Din păcate acest tip de conectivitate necesită un cip 5G, nu funcționează pe 4G sau LTE. Nici un Apple Watch actual nu poate folosi acest serviciu pentru că nu se poate conecta, așa că e posibil să vedem primul Apple Watch cu 5G.

  • iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max

Aceste modele vor putea folosi servicii de voce și date mobile prin satelit atunci când Apple va activa acest serviciu și va alege un furnizor care are mulți sateliți LEO pe orbită, adică va avea de ales între SpaceX și Globalstar.

Apple Silicon 5G vs Qualcomm 5G X60?

După lansarea de anul trecut a iPhone 13 care folosește un cip Qualcomm 5G X60, au apărut zvonuri legate de propriul cip Apple Silicon 5G care și-ar face apariția pe iPhone 15 din 2023, însă după ultimele zvonuri cred că îl vom vedea implementat începând cu iPhone 14 ce va fi lansat săptămâna viitoare, iar cu această ocazie Apple va renunța și la cipurile 5G produse de Qualcomm.

Apple 5G Modem Chip

Voi ce părere aveți? Vom vedea conectivitate prin sateliți LEO? Va introduce Apple propriul cip Apple Silicon 5G în iPhone 14?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu