iPhone 14 zvon

Zvonurile din august 2021 spuneau că iPhone 13 va putea primi/iniția apeluri și trimite sms-uri folosind tehnologia satelit LEO (Low Earth Orbit). Nu știm dacă este sau nu activă, nu avem nici o informație hardware, însă este posibil ca iPhone 14 să beneficieze de această tehnologie împreună cu ochelarii VR ce vor fi lansați de Apple.

Pentru a putea folosi o conexiune de internet prin sateliți ai nevoie de un hardware care să știe să facă asta, ceea ce mă duce cu gândul că iPhone 14 va fi primul iPhone care va putea face asta datorită noului chip 5G Apple Silicon ce este dezvoltat de Apple și cel mai probabil își va face apariția în această toamnă. Cu ajutorul acestui chip 5G Apple Silicon, iPhone 14 ar putea avea internet și servicii de voce direct prin satelit fără să aibe o conexiune la o rețea mobilă 4G sau 5G.

În 2017, doi ingineri Google specializați în tehnologii wireless și sateliți au fost angajați de Apple, iar în acest moment ei conduc echipa de cercetare pentru sateliți și tehnologii care folosesc conexiuni wireless.

Kuo spunea că chipul 5G X60 de la Qualcomm folosit de Apple în seria iPhone 13 ar putea să comunice cu sateliții și a explicat faptul că pentru a putea face acest lucru este nevoie ca operatorii de telefonie să folosească Globalstar. Pentru cei care nu știu, Globalstar este o companie care oferă telefoane și soluții prin satelit pentru clienți. Oricum, va fi un an interesant în materie de tehnologie.

Cum ar fi ca Starlink pe lângă internet să ne ofere și conexiune GSM? Eu zic că acolo se va ajunge peste câțiva ani.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu