Împreună cu lansarea lui Xiaomi 13, compania anunță că va asculta utilizatorii urmând să renunțe la bloatware și reclame în următoarea versiune MIUI 14 ce va fi lansată pe 19 noiembrie.

Xiaomi renunță la bloatware și reclame odată cu noul update la MIUI 14 ce va fi lansat pe 19 noiembrie

Conform celor de la mobilissimo interfața custom MIUI 14 se bazează pe „Android 14” care nici nu este lansat, abia dacă intră în dezvoltare pentru lansarea din toamna lui 2023, dar ei ne confirmă că Xiaomi vine din viitor.

În schimb, Android 13 doar ce a fost lansat în luna august și este disponibil deja pe câteva serii de telefoane Samsung prin One UI 5 urmând ca alți producători să lanseze noi actualizări software în lunile următoare. Așa că, noul update MIUI 14 se bazează integral pe ultima versiune Android 13.

Adopția către ultimele versiuni de Android s-ar putea schimba datorită funcției Seamless Update implementată de Google în Android 13, astfel producătorii nu vor mai primi licențe GMS dacă nu o vor implementa în softurile lor.

MIUI 14 va ocupa mai puțin spațiu, nu va mai avea bloatware și reclame în plus utilizatorii vor putea naviga mult mai ușor prin meniu, acesta urmând să aibe o interfață mult mai simplă. Se pare că interfața MIUI a celor de la Xiaomi bazată pe Android este cea mai încărcată, iar odată cu ultima versiune acest lucru s-ar putea schimba în bine pentru utilizatori.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu