iOS 15.2 este disponibil pentru download, iar dacă nu ați făcut-o deja vă recomand să o faceți. În acest articol o să discutăm toate noutățile din iOS 15.2. Din păcate informațiile despre componentele înlocuite în service din versiunea beta de săptămâna trecută nu au fost implementate momentan.

iOS 15 Preview
Photo: apple.com

Noutăți în iOS 15.2

Despre posibilitatea ștergerii datelor de pe un iPhone fără să îl conectăm la un MacBook/laptop v-am spus în acest articol.

Apple Music Voice Plan

Odată cu lansarea noilor căști AirPods 3, Apple ne- a prezentat un nou serviciu numit Apple Music Voice Plan care va putea fi folosit cu ajutorul lui Siri. Această opțiune este activă începând cu iOS 15.2, astfel vei avea access la toate melodiile din Apple Music, playlist-uri sau stații radio folosind doar comenzi vocale prin Siri.

Abonamentul costă 4.99$ pe lună.

Apple Music Voice Plan Devices

Privacy

În iOS 15.2 vom putea avea acces la rapoartele privind aplicațiile și informațiile accesate despre locație, poze, cameră, microfon sau contacte în ultimele 7 zile, dar și câte date au trimis acestea.

Raportul poate fi găsit în Settings → Privacy → App Privacy Report

Messages

Atunci când contul unui copil înregistrat în contul iCloud de Familie primește sau trimite o poză cu caracter sexual explicit, atât el cât și părintele sunte avertizați printr-un mesaj ca cel de mai jos.

Probabil această opțiune este introdusă datorită CSAM.

iMessage Nudity Safety

Siri and Search

Siri a fost introdusă în aproape orice setare din iOS 15, motiv pentru care aceasta poate învăța rutina voastră atunci când o folosiți, când căutați o aplicație sau conținut pe internet. De acum, Siri va putea filtra situațiile în care copii sau adulții vor să folosească Siri pentru a căuta poze obscene sau alte site-uri pornografice aceasta nu le va afișa.

Apple ID

Denumit Apple Legacy, începând cu iOS 15.2 vom putea selecta 1-2-3 persoane care după moartea noastră pot să aibă acces la contul nostru pentru a putea salva date, poze sau alte informații salvate în iCloud.

Camera

Dacă aveți un iPhone 13 ați observat că de fiecare dată când apropiați camera de la iPhone de un subiect pe care vreți să îl fotografiați de aproape, aceasta se comună pe cealaltă cameră pentru a activa modul Macro. Acest lucru este destul de enervant, foarte mulți utilizatori s-au plâns de acest lucru că nu pot să dezactiveze această funcție, iar Apple i-a ascultat adăugând un buton de Macro on/off în iOS 15.2

Butonul apare doar atunci când te apropii de subiect și trebuie de fiecare dată să îl pui pe off, el fiind setat pe on. Din păcate are o implementare proastă. Din moment ce eu vreau să fie off, de ce îl activezi tot timpul Apple?

Macro option iOS 15.2

TV App

De acum în tab-ul Store vom putea căuta, cumpăra și închiria filme sau seriale într-un singur loc. Din păcate Apple TV+ nu este disponibil și în România.

CarPlay

Noutăți privind hărțile din Apple Maps care de acum sunt mai detaliate atunci când schimbăm benzile, noi informații despre pistele de biciclete din orașele mari dar și treceri de pietoni sunt acum afișate direct pe bordul mașinii prin funcția CarPlay.

Hide My Email

Este disponibil din iOS 15.2 pentru toți cei care au o opțiune de iCloud activă.

Find My

Prin aplicația Find My vom putea localiza un iPhone pierdut timp de maxim 5 ore dacă este în Power Reserve Mode. Începând cu iPhone 12 și noile modele iPhone 13 avem noi opțiuni pentru activarea Find My atunci când dispozitivele noastre sunt furate/pierdute, cei care le găsesc nu vor mai putea să le facă bypass, iar contul tău Apple nu va putea fi șters.

Recomandarea mea ar fi să folosiți un eSIM pentru că acesta nu poate fi dezactivat dacă vă pierdeți telefonul, iar atunci când este pornit puteți vedea exact locația lui. Odată cu iOS 15 și căștile AirPods Pro și Max au fost asociate cu contul Apple ID, motiv pentru care dacă le pierdeți acestea nu pot fi șterse/resetate. Detalii aici.

Așa că aveți foarte mare grijă când vă cumpărați produse second-hand de pe olx/facebook sau alte site-uri. Acestea pot fi blocate, iar voi o să rămâneți cu banii dați.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu