Apple a lansat aseară iOS 15.2 RC beta pentru dezvoltatori, în care găsim o nouă secțiune în setări unde vom avea informații despre istoricul de service și componentele utilizate.

Apple Service Part History iOS 15.2

În acest mod vom putea ști dacă ecranul/camera/bateria etc sunt originale sau aftermarket. În ultimele versiuni de iOS Apple a introdus un mesaj în setări pentru cei care și-au schimbat bateria cu una aftermarket de la băieți, dacă au umblat la Face ID sau la display.

Vom avea și un nou program de self-service ce va fi introdus de Apple inițial pentru iPhone urmând apoi și alte deviceuri în care vom putea schimba diverse componente singuri fără să mergem la un service.

Recomandarea mea ar fi să le duceți într-un centru service autorizat pentru a beneficia de garanție și să nu vă treziți că ați rupt o fișă sau o mufă.

Detaliile privind istoricul de service vor putea fi accesate în meniul: Settings → General → About.


#update 22.12.2021 – Apple a creat o pagină dedicată acestui proces de informare privind piesele de service înlocuite din telefon. Vor apărea în meniul dedicat doar dacă telefonul a fost în service și are componente schimbate. Acestea vor fi marcate cu Genuine sau Unknown Part.

Cei care au o versiune mai veche de iOS 15.2 vor vedea doar un mesaj cu Unknown Part dacă componenta nu este originală, atât.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu