Asemeni AirTag, din iOS 15 vom putea înregistra căștile AirPods Pro și Max cu contul Apple ID folosit pe iPhone. Astfel, în cazul pierderii căștilor le vei putea găsi folosind UWB și tehnologia bluetooth disponibile pe iPhone 11 și iPhone 12.

AirPods Pro Find My

Acum câteva săptămâni Apple a creat un program beta pentru AirPods unde dezvoltatorii de aplicații pot interacționa cu ele și pot crea diverse funcționalități pentru aplicațiile lor. Acest program include:

  • Conversation Boost for AirPods Pro
  • True Find My Support
  • Precision Finding for lost AirPods

Nu va exista opțiunea de „Lost Mode” însă cu ajutorul bluetooth-ului și a chip-ului NFC poate fi interceptat de alte device-uri cu Android sau iPhone asemeni AirTag și poate transmite locația către proprietarul lor.

Acestea pot fi resetate și asociate cu un alt iPhone/cont Apple însă contul inițial setat va rămâne și vei putea vedea exact unde sunt căștile chiar dacă sunt folosite de o altă persoană.

Dacă le vei vinde atunci va trebui să le ștergi din contul tău din aplicația Find My asemeni oricărui alt dispozitiv Apple fie că vorbim de iPhone, iPad, Apple TV, Apple Watch, iMac sau MacBook.

These AirPods are linked to your Apple ID. Removing them will allow another person to configure Find My Network. […] Removing these AirPods will allow another person to configure Find My Network and it will no longer be linked to your Apple ID.

După cum se poate vedea și în poza de mai sus, am utilizat opțiunea de Play Sound pe AirPods și au început să scoată un sunet ca și cel de pe AirTag ajutând la găsirea lor prin casă. Opțiunea pentru sunet nu funcționează dacă căștile sunt în cutie și cutia este închisă. Căștile trebuie să fie scoase din carcasă.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu