De pe 21 decembrie 2022 avem eSIM de la Digi Mobil pentru telefoanele compatibile cu Android și iOS, iar în rândurile de mai jos am să vă spun noutățile pe care le-am experimentat în aceste săptămâni.

Date mobile cu eSIM

În prima săptămână am experimentat o problemă cu datele mobile în parcarea subterană de la Iulius Mall, unde semnalul cu 2 linii LTE a dispărut și a venit în locul lui un G mare fără acces la internet.

După unboxingul la iPhone 13, am mers cu David la Iulius Mall în parcare, am luat ambele telefoane și am verificat semnalul. Eu pe iPhone 13 Pro Max am activat serviciul eSIM, iar el pe iPhone 13 are cartelă SIM fizică. Ce să vezi? Ambele telefoane aveau semnal GPRS fără acces la internet.

GPRS folosind eSIM de la Digi

Atunci am înțeles că modificările făcute de Digi prin eliminarea antenelor 3G la nivelul țării vor duce la o scădere a semnalului în anumite zone, dar nu este așa și am să vă explic în rândurile de mai jos. Semnalul a crescut, datele mobile sunt afectate momentan pentru că în zone unde există GPRS nu poți folosi internetul.

Vineri noaptea eram pe balcon, fumam o țigară când am văzut că aplicația Wifiman s-a actualizat și ce mi-a trecut mie prin cap, hai să dau un test de viteză să văd cum merge eSIM pe Digi. Surpriză!

135Mbps pentru download și 49Mbps pentru upload. WoW, nu am prins niciodată o astfel de viteză. Gândindu-mă că e 02:16 noaptea și nu sunt prea mulți utilizatori, am repetat testul în cursul zilei la ora 12:47. Valorile sunt 130Mbps pentru download cu 27Mbps pentru upload.

eSIM de la Digi după aproape 3 săptămâni de utilizare

Văzând aceste viteze de 10 ori mai mari față de alte teste făcute pe datele mobile mă duce cu gândul la faptul că în curând vom avea 5G pentru iPhone.

Semnal cu eSIM

După cum au spus și cei de la ANCOM, Digi are cea mai mare acoperire națională privind serviciile de voce. Să nu ne îmbătăm cu apă rece pentru că știm că sunt zone, clădiri, locații unde semnalul este mai puternic sau mai slab în funcție de numărul antenelor și a numărului de utilizatori de pe acele celule însă acest lucru se va îmbunătăți cu timpul.

Am spus imediat după ce am activat eSIM la Digi că semnalul s-a îmbunătățit în locația mea, iar în locul unde aveam 2 linii semnal am acum 3 linii. Trecând peste asta, de revelion am mers la Orăștie.

Pe autostrada Timișoara – Holdea era o porțiune unde rămâneam fără semnal la telefon, iar pe tot parcursul drumului aveam undeva la 2-3 linii semnal. Acum am avut 4 linii semnal pe tot drumul la iPhone 13PM care era în suportul auto și cu Waze pornit. Pe tronsonul Holdea – Simeria, înainte de Coșava există o porțiune în pădure unde rămâi fără semnal. Ascultam muzică în mașină de pe Apple Music pe iPhone-ul soției care a rămas fără semnal în acea zonă, iar eu aveam 2 linii.

De revelion când rețeaua a fost supra-aglomerată am vorbit la telefon, am trimis mesaje și am folosit internetul fără nici un fel de probleme de la Orăștie. Peste tot pe unde am fost, chiar și în Deva am avut 3-4 linii, am putut vorbi la telefon și am urcat poze pe Facebook/Twitter.

Pe 01 ianuarie 2023 am fost prin Valea Jiului, Lupeni și apoi Straja sus pe munte unde nu era zăpadă mai deloc. Semnal peste tot, date mobile peste tot.

eSIM pe iPhone de la Digi la Straja

Personal, după aproape 3 săptămâni de utilizare a serviciului eSIM pe iPhone de la Digi pot spune că lucrurile încep să se miște în direcția bună, nu degeaba sunt numărul 1 la portări. Aștept cu mare interes și activarea 5G pentru iPhone.

Sunt curios, care este experiența voastră de până acum cu eSIM de la Digi?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • Sim fizic sau eSIM fac doar autentificarea telefonului în rețea, calitatea semnalului nu ar trebui să fie influențată de ele.

  Nu știam că au început sa decomisioneze rețeaua 3G

 • Salut!
  Am 2 intrebari:Dacă cumpăr alt telefon și am esim de la digi tot va trebui sa cer alt esim intr-un punct digi?
  Pe Site specifica Numa dacă e furat sau pierdut.Merită să trec la el?

  • Salut Bogdan. Momentan eSIM de la Digi nu suportă transferul între telefoane, se lucrează la acest lucru, iar pe viitor nu mai trebuie să mergi într-un punct Digi, poți doar scana codul QR din contul tău. Momentan dacă îți cumperi alt telefon și vrei să îți transferi datele + eSIM, trebuie să mergi într-un punct Digi pentru a primi un SIM fizic, iar apoi când ajungi acasă poți activa din nou eSIM de pe site-ul digi.ro

  • Acum am citit și eu, că se poate reseta eSIM direct într-un punct Digi. O să fie disponibil și pe site cel mai probabil în lunile următoare: „De asemenea, noul profil eSIM nu se poate transfera de pe un terminal pe altul. În cauzul în care acesta este pierdut, furat sau defect, se poate solicita un nou eSIM în punctele de prezență DIGI.”

 • Salut.
  Ma bucur ca ai impartasit experienta cu eSIM deoarece am avut o retinere in a activa eSIM,neavand pana acum asa ceva dar il voi activa si eu,avand un IPhone 12 Pro Max si sunt tot la Digi. Pentru mine,strict pt mine,5G nu e un must-have deoarece nici nu am acoperire in oras,nici nu merge(deocamdata) pe IPhone dar nici nu am nevoie de sute de mbps viteza,asa ca eu sunt multumit si cu LTE.

  • Salut, Călin. La început și eu am fost reticent, dar l-am activat imediat după ce a fost disponibil. Pot spune după o lună jumate că este ok, semnalul s-a îmbunătățit un pic, iar viteza de download de la 30Mbps a ajuns undeva la 150Mbps ceea ce nu mă așteptam. Da, 5G momentan nu este disponibil pentru iPhone, dar va deveni în curând după ce vor adăuga Number Share pentru eSIM, vor rezolva problema de transfer a eSIM în caz de schimbare iPhone. Lucrurile merg spre bine, calitatea vocii este foarte bună.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu