Vă spuneam luna trecută că în următoarele versiuni iOS 16 vom avea posibilitatea să primim notificări push din partea siteurilor favorite asemănătoare cu cele primite de aplicațiile descărcate din App Store.

Notificări push pe macOS din Safari pentru iSay.ro

iOS 16.4 va fi lansat oficial în luna martie și va introduce această opțiune pentru notificări pe lângă multe altele, precum 5G Standalone sau 5G în rețeaua Digi Mobil.

În 2014 instalam un plugin pentru wordpress numit Roost cu ajutorul căruia puteam trimite notificări pe macOS pentru utilizatorii care doreau să le primească atunci când publicam articole noi. Între timp am renunțat la el și mă gândeam să îmi creez propria aplicație iSay.ro pentru iOS. Am detaliat totul atunci într-un articol pe care îl puteți găsi aici.

Cum vor funcționa notificările?

Odată acceptate, notificările vor fi trimise direct în Notification Center și Lock Screen în funcție de preferințele fiecărui utilizator. Până acum doar aplicația Safari avea acces la acest API, iar începând de acum utilizatorii de Chrome/Firefox/Edge vor putea folosi și ei această opțiune.

  1. Trebuie să deschidem în browserul favorit adresa URL a siteului
  2. Apăsăm butonul de Share și selectăm Add to Home Screen
  3. Scriem numele dorit sau îl alegem pe cel deja completat
  4. Apăsăm Add
  5. Activăm sau nu notificările push pentru aplicația web (opțiunea va fi introdusă în iOS 16.4)

Cum adaugam un site in Home Screen pentru a primi notificari in iOS 16.4

În acest moment vom avea o „aplicație” pentru site-ul favorit, defapt este mai mult un bookmark care îți deschide browserul Safari/Chrome/Firefox/Edge (depinde cu ce a fost salvat). Când primim o notificare și dăm tap pe ea, ni se va deschide browserul cu pagina pentru care a fost trimisă notificarea.

Aplicația web salvată pe iPhone poate afișa și numărul de notificări necitite în colț dreapta sus la fel ca aplicațiile create de dezvoltatori. Notificările web vor putea fi activate pe versiunile iOS 16.4 și iPadOS 16.4, urmând apoi macOS.

Tehnologiile la care vor avea acces aplicațiile third-party sunt: Push API, Notifications API, Badging API, WebCodecs API, Screen Wake Lock API, Import Maps, Media Queries, Service Workers precum și API-uri folosite pentru orientarea ecranului sau procesarea video folosind noul codec AV1.

Sursă: idownloadblog.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu