Versiunea iOS 16.4 beta lansată de Apple zilele acestea, aduce suport 5G pentru iPhone în rețeaua Digi Mobil. Acest lucru este posibil datorită serviciului 5G Standalone integrat în iOS 16.4 beta care suportă viteze de până la 3Gbps. Proiectul Google Fi primește de astfel suport pentru conectivitate 5G.

Instaleaza iOS 16.4 beta pentru developeri

5G Standalone

Tehnologia 5G Standalone sau 5G Independent va fi activată începând cu versiunea publică iOS 16.4 din luna martie, ne permite să folosim tehnologia 5G separat de cea 4G/LTE.

5G Standalone si Non-Standalone

Utilizând această tehnologie orice operator de voce și date poate integra în propriile servicii viteze de până la 3Gbps pentru clienții lor. Aceasta este diferită față de versiunile actuale existe în lume pentru 5G, 5G+, 5G Ultra wide-band și 5G Ultra Capacity.

Cum alegem modul de voce și date

Felul în care dispozitivul nostru iPhone utilizează rețeaua 5G poate fi ales selectat de către noi din meniul voce și date în setări.

  • 5G Auto: activează modul Date inteligente. Când viteza 5G nu oferă o experiență semnificativ mai bună, dispozitivul iPhone comută automat la LTE, economisind din autonomia bateriei.
  • 5G activat: folosește întotdeauna rețeaua 5G atunci când este disponibilă. Acest lucru poate reduce autonomia bateriei.
  • LTE: folosește doar rețeaua LTE, chiar și atunci când sunt disponibile rețele 5G.

În funcție de planul de date mobile disponibil în abonament, putem alege 3 tipuri de trafic:

  • Trafic de date sporit permis prin 5G
  • Standard
  • Mod Trafic de date redus

Google Fi

Serviciul de voce și date lansat de Google în aprilie 2015 a ajuns stadiul de 4G/LTE în Statele Unite, iar odată cu iOS 16.4 beta utilizatorii vor putea folosi și conectivitatea 5G.

Google Fi abonamente cu voce si date pentru telefon

Google Fi este un serviciu digital de voce și date asemănător cu Yoxo de la Orange. Prețurile sunt destul de mari, iar serviciile de text, voce sau date nu sunt disponibile în afara Statelor Unite. Folosind planurile lor tarifare, se pot achiziționa diverse terminale mobile, Pixel sau Samsung Galaxy S23 Ultra. Cei care vor să afle mai multe despre acest proiect, pot accesa link-ul acesta..

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu