Ieri dimineață scriam articolul cu Doctorul cel Bun care a fost retras de pe Netflix, iar în cursul serii au început să apară utilizatori de pe Google care au fost nemulțumiți că serialul a fost retras de Netflix fără nici o notificare și nu știau de ce.

484 useri activi pe iSay.ro - resurse hosterion - WordPress Pro 6G

În 2 ore am ajuns de la 123 de utilizatori activi pe site la 484 de utilizatori activi. Totul se datorează articolului cu serialul The Good Doctor. Este prima oară de când am acest blog și ating acest număr, dar nu vreau să mă opresc aici, acesta fiind și motivul pentru care am migrat către un alt hosting și anume Hosterion unde am ales pachetul WordPress Pro 6G.

Pe vechiul hosting am atins undeva la 100 utilizatori activi, iar timpii de încărcare a site-ului se vedeau destul de afectați. Aici, nu am văzut nici o diferență la 100 sau la aproape 500 de utilizatori activi. Totul funcționa fără nici o problemă, chiar și la nivel de server am verficat resursele pe care le vedeți în poza din mijloc: CPU 28%, Memoria fizică 8.61%. Exact în timpul acela soluțai de backup Updraft a început să facă backup la site, motiv pentru care utilizarea procesorului a început să crească.

1GB din memoria alocată pachetului de 6GB este alocată soluției Redis pentru obiecte, ceea ce face interogarea bazei de date să aibă cât mai puține requesturi, menținându-le în memoria cache a Redis. Am discutat despre setări și configurări în acest articol urmează un articol cu setările pentru pluginul LiteSpeed Cache.

Ca și date privind traficul pe site ele provin din google având căutări la cuvintele cheie de mai jos:

Date the good doctor google search si trafic

Din martie de când am trecut la Hosterion am observat că multe articole scrie în această perioadă au ajuns în top 5-10 Google pe anumite cuvinte cheie, ceea ce mă bucură. Contribuția pentru ele stă în noua temă pe care am ales-o și în optimizarea făcută de mine atât pentru desktop cât și pentru mobil unde timpii de încărcare sunt extrem de mici oferindu-mi posibilitatea să urc în poziția de pe google cu diverse articole. Majoritatea dintre ele sunt cele scrise din martie încoace nu și cele vechi care trebuiesc editate și corectate pozele din jpg/png în webp. S-ar putea ca cele 2 milioane de vizualizări să le ating mai repede de sfârșitul anului.

După cum arată resursele alocate pachetului și numărul de utilizatori, cred că va duce liniștit între 3 – 5000 de utilizatori activi pe site. Nu știu ce înseamnă ca și consum, dar sper ca în viitor să aflu.

Mulțumesc vouă!


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu