Pornind de la poza de mai jos, am să extrag câteva idei importante din următorul clip pe care vi-l recomand în întregime, durează doar 26 minute, dar este extrem de informativ pentru ceea ce va urma după lansarea lui M1 primul chip complet creat de Apple.

V-am spus anterior ce înseamnă M1 cu UMA dezvoltat de Apple, însă după ce am urmărit clipul celor de la ColdFusion, acesta mi-a confirmat și mai mult că viitorul este Apple.

Concluzia, peste 5 ani de zile cât va dura toata tranziția către noile chipuri M1, M2 … MX cei de la Apple nu vor avea nici un concurent. Singurul producător care s-ar putea apropia de Apple este AMD.

Încă de pe vremea lui Steve Jobs care a încercat de multe ori să îi facă pe cei de la Intel să le producă chipurile așa cum vor ei, nu au reușit așa că au stat liniștiți, au învățat și au investit enorm de mult în R&D, iar acum după 15 ani au ajuns să iasă în față cu un produs care nu va putea fi egalat.

Vă spune ceva poza de mai sus? Uitați-vă la graficul de evoluție a celor de la Intel comparativ cu cel al Apple.

Credeți că este o diferență, la ora actuală între puterea de procesare a unui chip de mobil vs PC?

Vă spun doar un singur lucru, ultimul procesor lansat de Intel i9 are nevoie de 125W pentru a funcționa, iar ultimul chip Apple A14 de pe iPhone 12 are nevoie doar de 5W. Știți de câtă putere are nevoie noul M1? De doar 13.8W.

prețuri MacBook M1 în România

Apple claims the M1 to be the fastest CPU in the world. Given our data on the A14, beating all of Intel’s designs, and just falling short of AMD’s newest Zen3 chips, we can certainly believe Apple and the M1 to be able to achieve that claim.

AMD has shown lots of progress lately, however it’ll be incredibily hard to catch up to Apple’s power efficiency.

If Apple’s performance trajectory continues at this pace, the x86 performance crown might never be regained.

Merită văzut până la capăt!

Aștept părerea voastră în secțiunea de comentarii.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu