Clienții Digi Mobil așteaptă cu nerăbdare implementarea opțiunii eSIM Number Share care lipsește momentan din portofoliul de servicii ale companiei RDS. Odată cu activarea Number Share, Digi va câștiga și mai mulți clienți care folosesc produse Apple.

Digi eSIM iPhone - Apple Watch

Number Share este singurul serviciu care le lipsește celor de la Digi pentru a fi un operator de telefonie mobilă complet. Spun acest lucru pentru că sunt clientul lor din 2007. Cifrele spun că în momentul de față Digi Mobil este lider de piață.

Ce servicii avem de la Digi?

Și acum să revenim la opțiunea Number Share. După ce în vară cei de la Digi au testat opțiunea Wifi Calling în versiunea iOS 17 Beta 3, iată că aceasta a fost implementată odată cu lansarea oficială a sistemului de operare iOS 17 lansat acum câteva săptămâni. Sunt convins că se lucrează și la posibilitatea de activare a opțiunii Number Share pe Apple Watch.

Începând cu Apple Watch Seria 3 lansat în 2017 putem folosi conexiunea celulară pe ceas prin funcția eSIM Number Share. În 2018 când mi-am cumpărat AW Seria 4 am avut de ales între versiunea GPS și GPS+eSIM. Tehnologia de Number Share nu era disponibilă în România, iar la momentul acela am spus că e mai bine fără mai ales că diferența de preț era de 100$ și nu îmi pare rău. Între timp cei de la Orange și Vodafone au lansat opțiunea Number Share pentru clienții lor.

Pe 22 septembrie mi-a ajuns noul Apple Watch Ultra 2 care vine cu conexiune celulară eSIM. Lipsește doar opțiunea de Number Share din partea celor de la Digi. Conform zvonurilor, această opțiune va fi implementată în luna noiembrie, peste 2 luni.

Nu știu care vor fi costurile, însă pot aproxima că vom plăti 1 -2 euro în plus față de abonamentul actual dacă dorim activarea acestei opțiuni. Sunt primul care va plăti, dacă este cazul, pentru a avea același număr de telefon și pe Apple Watch nu doar pe iPhone.

Am văzut discuții legate de acest subiect la Marius, s-a deschis un nou topic pe forumul Softpedia așa că nu rămâne decât să așteptăm lansarea Number Share la Digi în această toamnă.


Întrebare: tu ai plăti 1-2 euro în plus pentru opțiunea de Number Share?

Lasă un comentariu cu răspunsul tău.


#update 27.09.2023

  • Proiectul Number Share se apropie de final
  • Costul Number Share este de 1 euro
  • Rămâne să vedem dacă implementarea se face prin Carrier Bundle sau nu
  • Traficul utilizat de dispozitivul cu Number Share va consuma din resursele disponibile pe cont (100GB)

#update 06.11.2023 – serviciul eSIM Number Share este activ pe Android. Urmează iOS și watchOS printr-un update de Carrier Bundle. Detalii pe softpedia.


#update 07.11.2023 – după ce am citit toată discuția de pe forumul softpedia, se pare că utilizatorul care a instalat pe ceas un plan de date și voce a folosit metoda de activare a unui eSIM de la Digi. Ceea ce înseamnă că și-a activat un nou abonament și NU folosește Number Share.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu