După implementarea eSIM la Digi Mobil a venit și momentul să activăm 5G începând cu iOS 16.4. Recomandarea mea ar fi să vă setați în meniul CellularVoice & Data serviciul pe 5G Auto.

Activați 5G Auto pe Digi Mobil, funcționează mult mai bine decât pe LTE în interiorul clădirilor


De reținut: serviciul 5G de la Digi Mobil este disponibil pentru toți clienții care au o cartelă SIM sau eSIM instalată pe un terminal Android sau iPhone compatibil. Acoperirea 5G poate fi verificată aici, fiind disponibilă doar în câteva orașe mari în partea centrală a orașului și anume Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu, Craiova, Iași, Brașov, Poiana Brașov, Predeal, Bușteni, Sinaia, Ploiești, București, Mamaia și Constanța.

Cei care au activat eSIM și nu le apare opțiunea în setări, trebuie să sune la Digi și să ceară activarea din centrală a serviciului 5G pe numărul lor.


În perioada 28 martie – 31 martie am testat cele două moduri 5G On și 5G Auto în rețeaua Digi Mobil în centrul Timișoarei, zona Piața 700. După ce am făcut update la iOS 16.4 am selectat opțiunea 5G On pentru că vroiam să văd în ce zone din Timișoara oferă semnal 5G, iar după 2 zile am realizat că mi-a rupt bateria în două și am ajuns acasă cu un procent al bateriei de 30-50%.

După, am trecut pe modul 5G Auto care îmi oferă semnal de voce foarte bun (4 linii) și date cu viteze de peste 2-300Mbps. Seara când ajungeam acasă aveam baterie rămasă de 60-80% în aceleași condiții de utilizare, vorbit la telefon, trimis iMessages, WhatsApp, Facebook, Twitter, poze și notificări. Telefonul personal este un iPhone 13 Pro Max, folosit în paralel cu un iPhone 13 cu sim Orange în 4G care nu avea mai mult de 1-2 linii semnal în interiorul clădirii de birouri.

În clădire aveam 4 linii semnal 5G pe tot palierul, iar dacă treceam telefonul pe LTE fluctua semnalul între 2-3 linii, ceea ce îmi spune că cea mai bună soluție dacă locuiți sau lucrați în zone centrale în orașele mari să vă setați telefonul pe 5G Auto. În acest mod vă bucurați de viteze 5G, voce HD și stați liniștiți că nu vă consumă foarte multă baterie.

Voi ce experiențe aveți cu serviciul 5G de la Digi Mobil? Semnal, voce, date și oraș? Puteți lăsa comentariile voastre mai sus sau putem discuta pe grup aici.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu