YouTube Premium este opțiunea plătită de utilizatori pentru a scăpa de reclame, de a asculta muzică sau videoclipuri în fundal, vizionare PiP sau descărcare gratuită a videoclipuri pe telefon/tabletă/laptop.

Youtube Premium Romania

În toamna anului trecut, YouTube a primit un nou design, acesta fiind disponibil pe toate dispozitivele compatibile cu aplicația celor de la Google. Au fost ușor modificate și prețurile abonamentelor.

Mai multe funcționalități au fost testate și schimbate de YouTube în ultimele luni. S-a testat inclusiv selectarea maximă a calității unui videoclip (de exemplu 4K 2160p) doar pentru utilizatorii premium, iar de aici a ieșit un scandal imes în mediul online, ulterior a fost retrasă această funcționalitate. Iată că revine sub o altă formă și se numește 1080p Premium Enhanced Bitrate.

Pe românește spus, o să avem un 2K combinat între Full HD și 4K disponibil doar pentru utilizatorii YouTube Premium. Un bitrate mai mare, mai multe informații per pixel, rezultând astfel o experiență de vizionare de o calitate superioară celei clasice 1080p. Opțiunea va fi disponibilă începând de acum pe iOS, urmând apoi varianta web în săptămânile următoare, iar pe Android undeva pe sfârșitul anului.

Tot la capitolul premium, mai mulți utilizatori Android se pot uita împreună la un clip video utilizând opțiunea Google Meet Live Sharing. În următoarele săptămâni această opțiune va fi disponibilă și pe iOS, iar utilizatorii care vor să urmească un clip împreună o pot face prin SharePlay.

Utilizatorii de telefoane și tablete vor putea începând de astăzi să folosească opțiunea Queue (coadă cum s-ar zice). Putem adăuga clipuri care să urmeze după cel la care ne uităm, asemănător cu un playlist doar că acestea dispar după ce le-ai vizionat.

Ultima opțiune introdusă este Continue watching sau Continuă vizionarea în caz că ieșim din aplicație, scriem un mesaj, deschidem altă aplicație și apoi revenim la videoclip acesta se va pune automat pe pauză și va afișa un mesaj de genul.

Sunt tare curios să văd diferența între 1080p, 1080p Premium și 4K pe un televizor mare. Personal prefer să aleg direct 4K atunci când este disponibil, exceptând pe mobil unde aleg Auto pentru că nu se vede exact diferența între 1080p și 4K.

Voi ce tip de calitate a videoclipurilor aveți setată în YouTube?

Sursă: 9to5google.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu