Dacă nu ești membru YouTube Premium este posibil ca în curând să nu mai poți vizualiza videoclipuri la calitate 4K datorită unor modificări ce vor fi implementate de Google în curând.

Youtube Premium Romania

Pe internet au apărut diverse articole în care anumiți utilizatori de conturi gratuite pe YouTube reclamă faptul că unele reclame din platformă nu pot fi sărite și trebuie să aștepți până când se termină reclama pentru a putea urmări un videoclip. Sunt utilizatori care au ajuns să urmărească și 4 reclame una dupa alta fără să poată da skip. 

Pentru calitatea clipurilor de pe YouTube atunci când selectăm rezoluția dorită (720p, 1080p, 1440p sau 2160p) vom putea observa că pentru opțiunea 2160p – 4K doar cei cu YouTube Premium o pot selecta.

Youtube Premium 4K upgrade

YouTube Premium

Într-un articol mai vechi vă spuneam că activarea YouTube Premium pe iOS sau macOS vine cu niște taxe în plus, motiv pentru care vă recomand dacă vreți să activați acestă opțiune să folosiți varianata web pe Google Chrome.

 • se poate încerca 1 lună gratuit → apoi 26 lei/lună abonament)
 • abonament de familie (maxim 5 membri) → 39 lei / lună
 • abonament pentru student → 15 lei / lună

Ce primești în acest abonament?

În primul rând scapi de toate reclamele și cred că acesta este cel mai important lucru. Mai jos vă las o listă cu beneficiile YouTube Premium:

 • scapi de reclame
 • poți descărca videoclipuri în aplicație ca să le vezi ulterior, chiar și fără conexiune la internet
 • asculți muzică sau videoclipuri/podcasturi în fundal
 • ai acces la aplicația YouTube Music, unde îți poți crea liste cu melodii personalizate fără reclame
 • poți descărca muzică pe telefon
 • și în curând poți vedea clipuri 4K pe orice dispozitiv compatibil

Personal l-am încercat acum un an timp de 30 de zile apoi nu am vrut să plătesc pentru el, până recent când cel mic se uita pe YouTube și a început să fie agasat cu tot felul de reclame tâmpite și cretine. Așa că am decis să merg pe varianta de Family cu 39 lei / lună și astfel eu, soția și cel mic un mai avem nici o problemă.

Youtube Premium Romania - Beneficii

Ca și o paranteză, găsiți pe internet diverse variante prin care cu ajutorul unui VPN de India sau Australia puteți avea un abonament YouTube Premium la doar 5 lei. Alegeți varianta de familie și puteți adăuga până la 5 membrii. Dacă nu vreți să vă complicați, puteți alege varianta Family din browser și vă asociați cu alți 4 prieteni și împărțiți costul lunar de 39 lei la 5 ceea ce înseamnă 8 lei pe lună de căciulă.

Eu de exemplu am început pe iPad Pro să urmăresc doar videoclipuri 4K și HDR unde este cazul, pe televizor am selectat 4K, pe MacBook folosesc 2K-4K depinde, pe iPhone am ales ca pe Wifi să văd totul la calitate maximă, iar pe date mobile să rămână automat.

Și acum vă întreb pe voi, când vă uitați la clipuri pe YouTube selectați Full HD, 2K sau 4K? Dar pe televizor?

Sursă: wccftech.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

 • Eu stau mult pe youtube, de pe tv și văd diferența dintre 4k și FHD.
  Înainte aveam abonament la Spotify, dar când am realizat că daca îmi activez YouTube Premium primesc și Youtube Music, mi-am dat seama că e o alegere mai bună să renunț la Spotify. Da, algoritmul de recomandare nu e așa bun ca la Spotify, dar e destul de aproape, dar per total sunt mai câștigat așa

  • Și eu văd diferențe între 4K și 4K HDR, când mă uit pe un televizor sau pe altul. Îmi place că noile MacBook Pro M1/M2, iPad Pro M1 și iPhone 13 Pro / 14 Pro vin cu HDR iar clipurile se văd altfel, culorile sunt mai vii. Nu am folosit Youtube Music că nu am nevoie, folosesc Apple Music pentru tot ce am nevoie în casă, iPhone, iPad, Mac, TV sau HomePod.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu