Dezvoltarea sistemului de operare numit xrOS pentru ochelarii AR/VR devine prioritar pentru toți inginerii software de la Apple conform unor zvonuri lansate de Mark Gurman.

xrOS sistemul de operare pentru ochelarii AR-VR de la Apple devine prioritar

Astfel, noile versiuni iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 și tvOS 17 vor fi puse on-hold pentru perioada următoare, iar toată atenția va fi pe Apple Glasses. Asta înseamnă că anul acesta nu vom avea schimbări majore pe partea sistemelor de operare pentru iPhone, iPad, MacBook, Apple Watch sau Apple TV, ci mai degrabă o integrare a noului xrOS în tot ecosistemul.

Experiența AR/VR pentru aplicația Apple Store se pare că se află în stadiu avansat de dezvoltare, iar o lansare ar putea fi programată pentru evenimentul din martie 2023 unde probabil vom vedea și noua gamă de produse Mac.

Cum va funcționa realitatea augmentată într-un Apple Store?

Atunci când intrăm într-un magazin oficial Apple și vrem să aflăm mai multe detalii despre un produs, fie iPhone, fie o curea pentru Apple, orice, deschidem aplicația Apple Store pe iPhone asemănător cu prezentările produselor la fiecare lansare, doar că acum vom avea informații, caracteristici și date virtual.

Ultimul exemplu fiind evenimentul Far Out din septembrie:

Far Out AR Keynote Apple 2022

Apple lucrează la această experiență inedită de shopping încă din 2020, iar recent a fost testată în mai multe magazine Apple Store.

Apple reface aplicația Mesaje pentru anul viitor când va introduce realitatea augmentată

Tim Cook: într-un viitor foarte apropiat, te vei întreba cum ai putut sta până acum fără AR sau Realitate Augmentată

Apple ar urma să lanseze ochelarii AR/MR în Ianuarie 2023. Aceștia vor schimba industria de realitate augmentată și vor fi o competiție serioasă pentru Metaverse

iPhone 15, iOS 17 și macOS 14 vor fi prezentate în această vară în cadrul evenimentului WWDC23, până atunci să vedem ce ne pregătește Apple pentru realitatea augmentată și realitatea virtuală.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu