Recent Apple a înregistrat ca și trademark numele de „RealityOS”, urmat de un interviu al lui Tim Cook în care acesta spunea „Stay Tunned for more”. Zvonurile spun că în această toamnă Apple ar urma să lanseze ochelarii AR/MR, însă acest eveniment ar putea fi programat pentru ianuarie 2023 conform informațiilor date de Ming-Chi Kuo.

Dispozitiv Apple AR VR cu sistem de operare RealityOS inregistrat ca si trademark

Apple o să fie un game-changer pentru ochelarii AR/MR

Ochelarii pentru Realitatea Augmentată și Mixed Reality vor costa undeva la 2000$ și vor avea un chip Apple Silicon din seria M1/M2 fie va fi creat unul special doar pentru acest tip de ochelari. De ani de zile se știe că Apple vrea să revoluționeze realitatea augmentată atunci când totul este inclus în ecosistem, poți face mult mai multe cu dispozitivele conectate mai ales că în ultimii ani Apple a înregistrat tot felul de patente în acest sens.

  1. Va fi o experiență unică așa cum Apple ne obișnuiește de fiecare dată prin produsele sale. Aici vor intra în mare parte jocuri, multimedia și divertisment.
  2. Ochelarii AR vor fi cel mai complicat și complex proiect făcut vreodată de Apple
  3. Din experiența Apple în AR disponiibilă acum și pe iPhone sau iPad, în maxim 2-3 ani Apple va fi lider cu ochelarii ce urmează a fi lansați
  4. Apple nu are nevoie de standardele Metaverse, ba din contră Mark Zuckeberg o să vrea ceea ce o să scoată Apple
  5. După lansare, vor exista copii de la chinezi sau alte nații care vor încerca să aducă un produs 1:1 cu cel produs de Apple însă fără puterea de procesare a propriilor chipuri Apple Silicon.

Totuși, prețul de 2000$ mi se pare greu accesibil pentru majoritatea, nu spun că nu se vor cumpăra ci din punctul meu de vedere un plafon de 1000$ pentru ochelarii AR aș zice că merită. Rămâne să vedem tehnologia din interior, cum ne va surprinde Apple și ce pot să facă acești ochelari.

Tu ai da 2000$ pe acești ochelari AR/MR?

Sursă: iclarified.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu