Prin iOS 12 Apple a anunțat că va oferi într-un mod sigur și automat acces la locația utilizatorilor pentru serviciul 911 din SUA, astfel operatorii, vă pot localiza foarte ușor atunci când efectuați un apel sau aveți o urgență.

Apple a introdus atât pe iOS cât și pe watchOS opțiunea de Emergency SOS care poate suna rapid la serviciul de urgență și vă poate localiza la nevoie sau în cazul unui accident. Au fost ceva probleme acum câteva luni când mai multe terminale apelau serviciul 911 fără nici un motiv, însă problema a fost remediată.

Serviciul 911

80% din apelurile la 911 vin de pe dispozitivele mobile însă folosesc o infrastructură învechită, iar pentru operator este foarte greu să îi localizeze. În 2015, Apple a lansat HELO (Hybridized Emergency Location) un serviciu care aproximează locația utilizatorului atunci când sună la 911 folosindu-se de celule din antene dar și de datele furnizate de GPS sau puncte de acces Wifi.

Advanced Mobile Location

Apple a dezvăluit că sunt într-un parteneriat cu RapidSOS IP, cu ajutorul cărora speră să ofere cea mai precisă locație pentru utilizatorii care vor suna la serviciul de urgențe atunci când au o problemă sau reclamă ceva.

Communities rely on 911 centers in an emergency, and we believe they should have the best available technology at their disposal. When every moment counts, these tools will help first responders reach our customers when they most need assistance.

–Tim Cook, Apple’s CEO.

Toate datele folosite de terminalele Apple nu pot fi utilizate pentru alte intenții decât pentru urgențele venite prin 911. Nimeni nu va avea acces la astfel de date legate de locație.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu