În caz că vă întrebați ce a lansat Apple aseară, vă pot spune în două chestii Apple Watch 4 cu EKG și iPhone Xr (Liquid Retina Display – LCD).

Apple Watch 4 & iPhone Xr

Apple Watch 4

Cred că acesta a fost produsul serii, deși prezentarea am omis-o și am văzut-o pe sărite în mașină fiind atent mai mult la drum decât la telefon. Se zvonea că Apple lucrează la o curea care poate să îți preia toate informațiile și bătăile inimii astfel încât să îți facă o EKG (electro-kardio-grama) însă rezultatul final este că nu există acea brățară, ci avem o nouă „Coroană Digitală (Digital Crown)”, adică o nouă rotiță.

Sunt mai mult ca sigur că anul viitor vom vedea și varianta cu detecție UV înregistrată ca și patent.

Ce a surprins pe toată lumea, în ziua evenimentului, din greșeală sau nu, în Apple Shop au apărut imagini cu denumirile viitoarelor produse ce urmau a fi prezentate în cadrul evenimentului.

Acestea au dispărut repede, însă ochii vigilenți ai internaților au făcut deliciul internetului dezvăluind astfel denumirile terminalelor iPhone. Printre ele se aflau și informații legate de două ceasuri de 40mm și 44mm. WOW!

apple watch 4

Îmi place varianta de 44mm și abia aștept să apară și la noi în România în varianta cu eSIM deși operatorii actuali nu oferă niciunul această opțiune, posibil în viitorul apropiat Vodafone dar nu este sigur.

Mai subțire, cu ecran mai mare și margini puțini rotunde la fel ca și versiunile anterioare noul Apple Watch 4 va fi cred, cel mai cumpărat smartwatch în următoarele 12 luni. Brățările vor putea fi folosite și pe Seria 4 fără probleme. Am deja vreo 8 sau 9 brățări și parcă nu aș fi vrut să le schimb și să îmi cumpăr altele.

În partea din spate vedem un nou senzor față de cele 4 deja existente pe Seria 3, 2 sau 1 pe care le puteți vedea în imaginea de mai jos. Cel din stânga (Gold) e Seria 2, iar cel din dreapta Silver este Seria 3. 

Seria 4 vine cu carcasă din Stainless Steel & Ceramic Case iar celelalte au fost construite în carcasă de aluminiu (Aluminium Case). Varianta cu Stainless Steel & Ceramic Case sunt mai durabile, nu se zgârie așa de ușor și rezistă mai mult în timp.

Mă bucur că microfonul a fost repoziționat între Coroană și buton iar pe lateral Apple a mai introdus o boxă astfel sunet să fie mai puternic și mai clar. Coroana a primit un mic feedback haptic, astfel atunci când o rotim simțim la deget cum „preia comanda”.

Dacă stăm să ne uităm la schema de mai jos și la cum a fost gândit Apple Watch, putem înțelege de ce Apple investește constant în produsele sale și de ce lumea le cumpără! ⇓

Din punctul meu de vedere, după 1 an de utilizare al lui Apple Watch 2, pot spune că funcția de monitorizare a pulsului și a bătăilor inimii este cea mai importantă funcție a ceasului. Și interacțiunea cu iPhone este foarte rapidă și poți răspunde la mesaje fie prin fraze scurte predefinite sau vocal, fie poți suna/primi apeluri sau poți interacționa cu notificările fără să mai scoți telefonul din buzunar.

apple watch

De două ori am văzut acest mesaj, m-am speriat puțin însă am realizat ulterior de ce și am să mă asigur că pe viitor nu îl voi mai vedea pe ceas atunci când dorm.

O altă funcție interesantă este Emergency SOS care te poate ajuta în situații de urgență. Să zicem că ai suferit un accident și nu te poți mișca, poți apăsa de 5 ori pe butonul de home iar ceasul va suna direct la 112.

Apple Watch 4 va putea face mai mult de atât, dacă detectează că ai suferit o cădera, ai picat și nu te mai miști timp de 1 minut sună singur la 112 + contactele tale setate în caz de urgență. Toate acestea pot fi setate în interiorul aplicației Health unde vă puteți completa și profilul medical.

Advanced Mobile Location

Învață de ce trebuie să activezi anumite servicii de localizare. 

Ca să înțelegeți de ce Apple a optat pentru un ecran cu margini rotunjite, după ce vă uitați la imaginea de mai jos, să vă imaginați că atunci când ridici mâna și te uiți la ceas nu tot timpul o faci perpendicular și atunci când nu o faci trebuie să vezi din aproape orice unghi ce scrie pe ecran, ce notificare ai primit … etc.

foto: patentlyapple.com

Nu doar că mi-a plăcut, ba chiar ma făcut să mi-l doresc, astfel o să îmi pun ceasul de vânzare, iar când Seria 4 va debuta și la noi, îl voi achiziționa.

Personal, aș fi vrut să văd și AirPower și AirPods 2 în aceeași conferință!

Tu ți-ai cumpăra un Apple Watch 4? Ți-a plăcut? Ce nu ți-a plăcut?

iPhone Xr

Denumit și iPhone-ul ieftin, noul iPhone Xr (r vine de la retina, Liquid Retina) pentru că are la bază un ecran LCD, modificat și tratat astfel încât să obțină valori cât mai apropiate de cele OLED. Chiar dacă nu suportă o rezoluție FullHD, noul iPhone Xr deschide ușa tuturor celor care vor un terminal rapid, performant, dar nu își permit să dea 1500 euro pe un Xs Max.

Gama telefoanelor mobile în segmentul 3500-4500 lei este destul de mare mai ales că iPhone Xr are concurenți ca și Galaxy S9, Huawei P20 Pro, OnePlus 6 (care e mai ieftin de 3500), s.a.m.d

iPhone Xr vine în 6 culori, preț de pornire în State de 749$, disponibil din octombrie. Carcasa seamănă foarte bine cu 6-7 singura diferență fiind spatele de sticlă, pentru a suporta încărcarea wireless.

Eu văd lucrurile așa, toți cei care dețin un iPhone 5, 5s, 6 sau SE pot face pasul către iPhone Xr fără nici cea mai mică ezitare. Cei care au iPhone 6s, 7 sau 8 să facă trecerea la iPhone Xs sau iPhone Xs Max, nu vor regreta nici măcar o secundă.

Da, e adevărat, odată cu această lansare, iPhone X nu se va mai comercializa, acesta fiind scos din vânzare.

Atunci când Apple a introdus Touch ID-ul a fost ceva wow, anul trecut când au introdus Face ID mi s-a părut că au făcut un pas mare spre viitorul telefoanelor mobile. Ieri, mi-a fost confirmat acest lucru, iar toate terminalele Apple ce vor fi lansate de acum încolo vor merge pe tehnologia din spatele Face ID, cel mai sigur sistem de autentificare facială existent pe piață.

Viitoarele iPad, MacBook sau un posibil televizor Apple vor putea beneficia de tehnologia Face ID. Toate produsele vor beneficia de ultimele versiuni ale sistemelor de operare iOS 12, macOS Mojave sau watchOS 5.

Prețurile pentru iPhone Xr în România vor fi următoarele:

  • 64GB – 950 euro
  • 128GB – 1050 euro
  • 256GB – 1150 euro

Dacă ai citit tot ceea ce am scris în acest articol și vrei să împărtășești părerea ta cu mine în secțiunea de comentarii ale blogului sau în cele de Facebook de mai jos, sunt cel mai bucuros să îți răspund. 


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu