Open RAN sau Open Radio Acces Network este un concept al celor de la Comisia Europeană prin care vor ca toate țările să beneficieze de tehnologie 5G oriunde. (pentru a fi monitorizați, conspirație)

Orange și Vodafone se aliază într-un proiect 5G de rețea Open RAN

La pachet cu operatorii vor intra furnizorii de servicii streaming video care vor fi obligați să contribuie la dezvoltarea rețelei 5G, precum și companiile aeriene care vor fi obligate să ofere acces 5G călătorilor atunci când sunt în avion.

Asemănător cu ceea ce a făcut Digi și Vodafone acum mulți ani când utilizatorii care nu aveau semnal pe o anumită rețea puteau folosi cealaltă rețea pentru a iniția apeluri sau de a folosi datele mobile.

Orange și Vodafone au anunțat recent un parteneriat prin care vor aducă serviciile 5G în mediul rural de lângă București prin implementarea unui proiect Open RAN. Astfel, costurile de întreținere și a componentelor hardware ar urma să fie înjumătățite, iar totul să fie trecut în Cloud unde ambii furnizori vor putea avea acces la informații tehnice, vor putea partaja serviciile 5G către clienții lor și vor putea interveni on-site atunci când este cazul.

Sunt curios cât o să țină acest „parteneriat”. Voi ce părere aveți?

Sursă: zf.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu