Parker Ortolani a creat un concept pentru un router Apple AirPort care din punctul meu de vedere arată excelent și ar putea readuce la viață seria de routere Apple retrase de pe piață în 2018.

AirPort - concept - Family Products

Primele routere AirPort au fost lansate în 1999, iar de atunci au fost produsele favorite ale utilizatorilor de produse Apple pentru stabilitatea semnalului wireless, control din aplicație, a opțiunii de salvare a datelor folosind Time Machine, precum și a opțiunii de stocare externă.

Am folosit varianta AirPort Express care se băga direct în priză care arată ca un adaptor de priză pentru MacBook. Fiind cumpărat second, nu știu ce a făcut cel de dinainte cu el că după un timp se deconecta singur de la internet și nu mai primea curent așa că l-am desfăcut să văd ce are înăuntru.

vezi aici cum arată AirPort Express înăuntru

vezi aici cum arată aplicația AirPort Utility

După mi-am cumpărat următorul model AirPort Express Base Station alb, asemănător cu un dispozitiv Apple TV doar că un pic mai mic pentru că aveam nevoie de un router care să suporte mai multe dispozitive.

vezi aici detalii și poze cu AirPort Express model MC414Z/A

AirPort Time Capsule a fost lansat în 2013, avea încorporat un HDD de 1-2-3TB care era folosit pentru a face backup la datele și informațiile de pe MacBook prin aplicația Time Machine. Era foarte mișto că puteai face restore la orice versiune bazată pe timp, adică dacă ai șters 5 clipuri video din coș și ai vrut să le aduci înapoi, trebuia doar să intrii în aplicația Time Machine, să selectezi data, ora și minutul înainte de ștergere și în câteva minute aveai toate datele la loc.

Personal sunt foarte mulțumit acum de Ubiquiti AmpliFi HD, un router gigabit mesh, am vrut să trec la următoarea versiune Alien cu suport Wifi 6 și HomeKit, dar momentan prefer să mai aștept până când se va lansa un nou router cu suport Wifi 6E fie de la Ubiquiti, fie de la Apple.

Apple AirPort, A15, HomeKit, Wifi 6E, Siri, Matter și iCloud Private Relay

Cum ar fi ca toate noutățile pe care le avem prin HomePod 2 și HomePod mini să fie completate de un nou router AirPort cu suport pentru toate opțiunile de mai sus?

AirPort - concept - A15 bionic - Home Hub

Apple se poate folosi și de cipurile Apple Silicon U1/U2 pentru a oferi conectivitate cu dispozitivele din apropiere inclusiv HomePod mini sau HomePod 2.

AirPort - concept - HomePod mini

Și acum vine întrebarea: ai avut un router Apple AirPort?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu