Uniunea Europeană lucrează la o nouă lege care ar putea permite transferul tuturor datelor din iCloud în OneDrive, Google Drive sau alte soluții de stocare a datelor și viceversa atunci când migrăm către alți producători.

O nouă lege UE ar permite utilizatorilor să își transfere datele din iCloud în OneDrive, Google Drive și viceversa

În ultimii ani, cei de la UE au aprobat diverse legi care obligă giganții să respecte anumite politici și legi impuse pentru toți europenii, printre care amintim:

Comisia Europeană crede că această nouă legislație va oferi utilizatorilor mai mult control asupra datelor lor atunci când vor să le transfere către un alt serviciu de cloud. Cu toții știm că fiecare producător de telefoane mobile de exemplu, folosește propriul sistem de cloud, Apple folosește iCloud, Google folosește Drive și Microsoft folosește OneDrive.

Atât companiile cât și utilizatorii vor avea mai mult control asupra datelor salvate în cloud, dar și modalități mai ușoare de transfer între serviciile de cloud. Se discută chiar și o interoperabilitate între aceste servicii de cloud, ceea ce înseamnă că aceste companii ar trebui să se conecteze din diverse conexiuni unele la altele.

Această lege a fost inițiată în 2022, dar fără nici o finalitate până în acest moment. Se pare că UE s-a pus tare pe Apple și vor să îi oblige pentru orice chestie să renunțe la propriul lor ecosistem închis! 

Sursă: wccftech.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu