Parlamentul European a decis săptămâna trecută aprobarea unei noi legi care prevede ca bateriile portabile din telefoane, camere sau tablete să poată fi înlocuite de către orice utilizator începând din 2027 fără a fi nevoie de service sau unelte speciale.

Bateria unui iPhone 6

Asta înseamnă că revenim la vechiile telefoane Nokia, Samsung, Maxon, Alcatel … care foloseau baterii detașabile ce puteau fi înlocuite cu altele de o putere mai mare. Primul meu telefon a fost un Nokia 3310 care avea o baterie de 900mAh căruia i-am pus o baterie de 1660mAh și astfel îmi oferea o autonomie de aproape 4 săptămâni. Snake și vorbit la telefon că în rest nu prea aveai ce să faci pe el.

Mai jos este varianta Nokia 3310 cu 3G și dual sim cumpărat în 2018 pentru mama:

Nokia 3310 3G Dual Sim

Din păcate, cei mai afectați de această lege ce va intra în vigoare în 2027 sunt cei de la Apple care trebuie să regândească designul telefonului pentru a putea oferi acces facil utilizatorilor care vor să își schimbe baterie anual, la câțiva ani sau când le scade procentul de sănătate al bateriei.

Procesul trebuie să fie destul de simplu, dai capacul jos, scoți bateria, pui bateria nouă, adaugi capacul și gata. Chiar sunt curios ce metodă va adopta Apple. Până atunci, Apple e forțată să treacă toate produsele pe USB-C începând cu decembrie 2024.

Voi ce telefoane vechi ați avut cu baterie ce putea fi schimbată?

Sursă: pcmag.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu