Conform celor de la MacRumors, în această toamnă Apple va lansa ultimul model de iPod nano. După 15 ani acesta devine „obsolete” (se oprește producția).

iPod nano fatty with AirPods
Photo by Batu Gezer on Unsplash

Iată istoria iPod nano

Prima generație

Primul iPod nano a fost lansat în Septembrie 2005. nano vine de la faptul că arată ca un iPod normal, însă are dimensiuni mai mici și poate fi mai ușor de utilizat.

A doua generație

Această versiune a fost construită din aluminiu, rotunjit pe margine, mai subțire dar și în mai multe variante de culori față de primul model.

A treia generație

Acesta a fost foarte popular pentru că a fost denumit „nano fatty” tocmai pentru că dimensiunea lui era tot mai mică însă ecranul tot mai mare.

A patra generație

Ecranul și mai mare, însă Apple a renunțat la nano fatty și a revenit la „versiunea inițială” de iPod nano.

A șasea generație

Da, se pare că am sărit peste 5 așa cum a făcut și Apple. Această versiune cred că a fost cea mai apreciată dintre toate în 2010, iar designul era unul minimalist, ecran peste tot, pătrățos și asemănător unui iPhone.

A șaptea generație

Lansat în octombrie 2012, iPod nano a fost lansat de Apple și a adus în componența lui un ecran mare cu multi-touch și buton de home.

În 2015 Apple a adăugat și alte culori pentru generația a 7-a dar nu a mai schimbat absolut nimic, tocmai pentru că nu mai doreau să investească în el, mai ales că ținta lor a fost și o să fie iPhone!

Rămâne să vedem, evenimentul de săptămâna viitoare și ce noutăți ne va aduce Apple.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu