Zvonurile legate de iPhone 15 care spun că ar veni fără slot pentru SIM având doar dual eSIM, ne dezvăluie o dorință a lui Steve Jobs care a vrut ca primul iPhone 2G lansat în 2007 să nu aibă slot pentru SIM și să folosească rețeaua CDMA nu GSM.

iPhone 13 Dual eSIM

În septembrie 2021 scriam despre faptul că, seria iPhone 13 are suport pentru dual eSIM însă nici până acum nu avem o confirmare oficială din partea Apple. Cred că suportul există însă va fi activat doar la momentul potrivit, iar următoarele modele iPhone 14 și iPhone 15 vor beneficia doar de conexiunea celulară prin eSIM, obligând astfel operatorii să implementeze cât mai repede această soluție.

În România doar cei de la Orange au full support pentru eSIM pe iPhone și Apple Watch, Vodafone au doar pentru iPhone, iar Digi și Telekom nu au deloc, cine știe când îl vor implementa și ei.

Povestea din spatele slotului de SIM din iPhone 2G a fost dezvăluită de Tony Fadell fostul iPod VP într-un interviu recent în cadrul evenimentului din Muzeul de istorie a calculatorului. Steve Jobs spunea că nu mai vrea încă o gaură în iPhone, iar inginerii să găsească o soluție prin care conexiunea celulară să se facă prin CDMA și nu GSM mai ales că cei de la Verizon aveau o astfel de tehnologie implementată la vremea aceea. Tony Fadell spunea că l-a convins pe Steve Jobs cu date din piață că utilizarea serviciului CDMA ar putea afecta achiziția de telefoane iPhone pentru că nu toate companiile suportă acea tehnologie, iar trendul fiind soluția GSM.

Iată că s-a dovedit o soluție foarte bună utilizarea slotului pentru cartela SIM, iar acum după 15 ani de când a fost lansat primul iPhone, să putem spune că în curând vom ajunge la visul lui Steve Jobs de a nu mai folosi o cartelă SIM ci eSIM sau două eSIM-uri.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu