Jony Ive și-a pus amprenta de designer pe majoritatea produselor Apple lansate până acum, iar din 2019 el a părăsit compania Apple. Și-a deschis propria firmă de design numită LoveForm însă conform informațiilor el a mai colaborat cu Apple până de curând.

Jony Ive nu mai colaboreaza cu Apple

20 de ani a lucrat Jony Ive la Apple, iar toate produsele lansate până de curând poartă semnătura lui în materie de design. Mă bucur că a plecat, astfel poate vom vedea diverse schimbări de la an la an și nu va mai trebui să avem același design doar cu componente schimbate. Odată cu Apple Silicon vedem noi produse cu forme și carcase diferite, culori diferite, adică altceva.

Probabil la plecarea sa din Apple a fost obligat să semneze un contract prin care timp de 3 ani de zile nu are voie să discute sau să folosească orice design Apple în cadrul companiei sale sau în alte părți.

Ultimul proiect la care a lucrat oficial este Mac Pro lansat în 2019. Sub formă de răzătoare, cu roți de silicon care costă 700 dolari și prețuri de până la 12.000 dolari acesta după doar 3 ani a ajuns să fie ajuns de un simplu MacBook Pro M2 ca și putere de procesare, grafică și utilitate. Apple nu a făcut publice proiectele la care a participat și Jony Ive, conform unor zvonuri acesta a ajutat și la lansarea AirPods Max de acum 2 ani.

Aici se încheie oficial colaborarea lui Jony Ive cu Apple. Cine știe, poate vom mai auzi de el.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu