Avem 3 noutăți în ceea ce privește Apple și anume iOS 15.5 RC a fost lansat pentru dezvoltatori, urmând ca săptămâna viitoare să apară și versiunea oficială. iPhone 15 va fi primul telefon cu port de încărcare USB-C din cauza restricțiilor impuse de UE și nu numai. Un Apple TV sub forma unui stick cu HDMI își va face apariția anul acesta fiind o versiune mult mai ieftină, mai accesibilă și portabilă.

iOS 15.5 iPhone 15 cu usb-c si Apple TV pe stick usb

iOS 15.5

Noua versiune iOS 15.5 o să vină cu îmbunătățiri pe parea de performanțe și baterie, iar mai multe detalii vom afla după lansare. Avem deja update de firmware pentru AirTag și AirPods 2, Pro și Max. În mare parte va repara diverse probleme apărute și sesizate de utilizatori până acum în ultimele versiuni de iOS 15.

În descrierea iOS 15.5 RC cei de la Apple menționează că au adus îmbunătățiri pe partea de Apple Cash, Apple Podcasts precum și repararea unor buguri. Sunt sigur că vor mai fi și altele mai ales că luna viitoare vom avea și WWDC22 în care vom vedea un preview a ceea ce va fi iOS 16.

iPhone 15 cu port de încărcare USB-C

Un zvon lansat săptămâna aceasta spune că Apple testează opțiunea de schimbare a portului Lightning cu cel USB-C, iar acest lucru ar putea fi adăugat pe seria iPhone 15 ce va fi lansată în 2023. Portul Lightning a fost introdus începând cu iPhone 5 în 21 septembrie 2012 și continuă până în zilele noastre, ultimul model lansat cu port lightning fiind iPhone 13.

Legislația privind portul universal ce va fi implementată în Europa, va obliga toate companiile producătoare de dispozitive electrice și electronice să folosească portul USB-C. Proiectul de lege ar urma să fie aprobat pe sfârșitul anului 2022, iar companiile vor avea 2 ani de zile termen de implementare. Sunt curios dacă Apple va implementa USB-C sau va merge pe MagSafe, rămâne să vedem anul viitor.

Majoritatea tabletelor iPad folosesc deja portul USB-C, așa că nu văd o problemă în a schimba portul lightning de pe iPhone cu USB-C, singurii care nu vor asta sunt cei de la Apple. Mi-ar place să văd peste tot adaptoare de priză și cabluri USB-C fără să mai fie nevoie de produse specifice fiecărui brand.

iPhone 15 va avea port de incarcare USB-C

Apple TV Stick: mai ieftin și mai portabil

Datorită tehnologiei Apple Silicon, mai multe zvonuri spun că Apple testează un nou dispozitiv Apple TV Stick cu mufă HDMI care poate fi conectat direct la orice TV, mai ieftin, tocmai pentru a concura cu Google Chromecast sau Xiaomi Mi TV stick. Nu se cunosc încă specificațiile lui, dar bănuiesc că oferă suport 4K, Apple Music, Apple TV+, Apple Fitness+ precum și restul serviciilor deja existente pe un Apple TV normal. Sper că va avea inclus și AirPlay pentru streaming de conținut video/audio de pe iPhone/iPad.

Apple TV Stick vs Apple TV Box

Mă aștept ca prețul lui să fie undeva în jur de 100$ (120 euro la noi).

Sursă: Brandon Butch / Twitter via  macrumors.com / techradar.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu