Precomenzile pentru noile iPhone 13 au început de pe data de 24 septembrie urmând să se prelungească din cauza stocurile insuficiente. Cei norocoși au primit produsele după data de 8.10, restul încă așteaptă.

iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max de 256/512/1TB au avut de așteptat.

Am tot așteptat să ajungă în stoc varianta de 512GB însă nu am avut nici un success, fie că am vorbit la evoMAG, eMAG, noumax sau altex. Nimeni nu îmi putea oferi un termen de livrare datorită problemelor cu chipurile la nivel global.

Așa că pe data de 1.11 am hotărât să fac precomandă pentru iPhone 13 Pro Max, Sierra Blue, 512GB la Altex care avea afișat pe site „livrare începând cu 05.11.2021”. Pe data de 4.11 acea dată de pe site a fost modificată cu 12.11, apoi cu 19.11. Așa că nu mi-am mai bătut capul, am zis că sigur vine până de Crăciun. Weekendul trecut, când a fost Black Friday la eMAG am plecat la Orăștie, dar nu înainte să prind la reducere drona Dji Mini 2 Fly More Combo pe care o urmăream de câteva luni.

iPhone 13 Pro Max

precomandă Altex – 7899 lei

precomandă eMAG – 7899 lei

precomandă noumax – 7899 lei

Când am vorbit la Altex, Ana Maria mi-a spus că nu se cunosc date despre precomenzile plasate pe site, procesul fiind următorul: faci precomandă și aștepți. Înainte de ziua afișată pe site dacă primești factura pe email, înseamnă că primești și produsul a doua zi, dacă nu, aștepți următoarea săptămână.

Pot doar să mă bucur de faptul că în acest an majoritatea magazinelor online au scos opțiunea de ramburs cash pentru precomenzile făcute online, astfel, dacă îți dorești un produs, cauți magazinul dorit și acolo faci comanda plătind integral suma produsului. Astfel, nu se mai fac comenzi aiurea la toți retailerii, iar când trebuie livrate majoritatea anulează comenzile.

Unboxing iPhone 13 Pro Max, Sierra Blue, 512GB

Am avut opțiunea să cumpăr un iPhone 13 Pro de 256GB însă nu am vrut, am preferat să aștept pentru varianta de 512GB. Xs Max-ul vechi avea 256GB și îmi erau cam la limită, așa că, având acum și ProRes pe 13 Pro Max, merită un spațiu de stocare mai mare.

Așa că, vineri seara pe 13.11 am primit notificarea pe email de la Altex că s-a emis factura, iar produsul a plecat spre Ghiroda. Văleu, eu eram la Orăștie la 180km distanță. Am sunt curierul sâmbătă după ce am primit sms-ul de livrare, i-am dat numărul unui vecin și asta e. Duminică seara când am ajuns acasă am trecut direct la unboxing și la setat telefonul.

Tot procesul a durat cam 1 oră mai ales că a trebuit să își facă update la iOS 15.1 așa cum aveam și pe Xs Max pentru a putea începe procesul de transfer de date. Am selectat iCloud, clipurile video urmând a fi transferate manual de pe Xs Max pe 13 Pro Max.

Iată ce a ieșit:


Tot vineri seara am primit notificare de la eMAG că produsele din comanda făcută de Black Friday 2021 au plecat de la ei, iar sâmbătă vor ajunge la easyBox. Tot duminică seara am desfăcut pachetul cu dron Dji Mini 2 Fly More Combo prinsă la reducere cu 1999 lei.

Încă nu am zburat cu ea, am așteptat până marți pentru a putea procura și o asigurare DJI Care Refresh pe 2 ani de zile, ulterior această dronă fiind sub 249g trebuie înregistrată la CAA.

→ prețul actual este de 2699 lei (vezi oferta aici) + geantă DJI cadou pe lângă cea inclusă în cutie.

Iată ce a ieșit:

Din păcate Comandamentul de Black Friday creat de ANPC care a verificat mai multe magazine online pentru practici false de reduceri, a dus la vânzări mult mai mici pentru unii, iar singurii care s-au apropiat de ținta propusă sunt eMAG și Altex.

Și uite așa au dispărut reducerile fake care în ultimele săptămâni de dinaintea Black Friday și-au mărit prețul produselor. Eu nu înțeleg de ce ai face asta, mai ales că majoritatea celor care urmăresc 1-2-3-10 produse le au la favorite și știu prețul vechi vs prețul nou. Cu toate acestea, retailerii au făcut vânzări, iar afiliații care sperau că anul acesta vor rupe pe online au dat mărunt din buze.

 


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • Din ce am citit, cred că ești fan Apple. Trebuie să-ți fac cunoștință cu fratele meu. Dacă îl injur de mama nu se supără, dacă când am făcut mișto de Știftphone-ul lui, nu a vorbit cu mine o săptămână :))

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu