În septembrie 2021 vă spuneam că cei din Comisia Europeană vor standardizarea porturilor motiv pentru care USB-C va fi ales singurul port acceptat în UE până la sfârșitul lui 2022. Am presupus că în 2-3 ani se va face această schimbare, insă se pare că lucrurile merg mult mai repede în această privință.

Legea ar urma sa fie gata până la finalul anului 2022, motiv pentru care producătorii vor avea timp de 6 luni să se conformeze sau vor avea produsele interzise pentru vânzarea în UE. Deci undeva în vara lui 2023 ar trebui să avem doar USB-C, nu?

Ce presupune această schimbare?

  • toate cablurile existente pe piață vor fi USB-C
  • adaptoarele de priză vor fi doar cu USB-C
  • 25W va fi puterea minimă
  • producătorii de telefoane/tablete nu vor mai trebui să ofere adaptoare, acestea fiind universale
  • trebuie să aibă fast charging
  • trebuie să aibă și PD (Power Delivery)

Ar fi bine ca adaptoarele de priză pentru diferite țări cum ar fi UK, US sau alte forme care nu se potrivesc cu prizele din UE să dispară și să fie înlocuite cu cele pentru piața noastră. Abia aștept această schimbare, deși pare destul de rapidă sunt curios cum va reacționa Apple.

Această lege nu afectează doar gadgeturile sau telefoanele ci va fi extinsă și pentru ebook readere, laptopuri, tastaturi, șoareci, căști, ceasuri și jucării. Mai este în discuție o altă lege pentru standardele de încărcare wireless, însă aceasta se pare că are termen până în 2025.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu