În cadrul conferinței dedicate dezvoltatorilor de aplicații WWDC22 ce se va ține pe 6 iunie vom afla noutățile ce vor fi implementate de Apple în noile sisteme de operare iOS 16, iPadOS 16 și watchOS 9.

iOS 16

Conform zvonurilor despre noutățile din iOS 16, iPadOS 16 și watchOS 9 nu pot spune că vom avea ceva nou care să merite toată atenția în afară de mici funcții care vor primi suport sau adăugarea de noi funcții pentru sănătate. Singura noutate care apare în codul iOS este ochelarii pentru AR/VR ce vor fi lansați de Apple într-un viitor nu foarte îndepărtat.

iOS 16

Apple se va concentra pe sistemul de notificări care în iOS 15 a primit opțiunea de grupare a lor, modurile de Focus atunci când suntem la birou, acasă sau într-un loc și nu vrem să fim deranjați le putem activa (eu personal nu le folosesc, nu le văd utilitatea, e mai simplu să îl pun pe silent și să am notificările pe ceas), Spatial Audio, Share Play în FaceTime, Live Text, buletin în aplicația Wallet dar și mici modificări în aplicațiile Safari, Hărți, Vreme și Notițe. iOS 16 va fi o versiune îmbunătățită a iOS 15 cu noutăți în aplicația Health/Sănătate.

 • notificări îmbunătățite
 • detecție și apelare la 112 în cazul unui accident
 • suport pentru ochelarii AR/VR Apple
 • noi opțiuni pentru înregistrarea timpului de somn
 • opțiune pentru gestionarea orarului atunci când trebuie să luăm medicamente
 • noi opțiuni pentru femeile însărcinate
 • o nouă categorie de muzică clasică sau aplicație Apple Classic prin Primephonic
 • noi funcții visuale, audio și haptice
 • suport pentru Lossless și Spatial Audio

iPadOS 16

Momentan se știu foarte puține lucruri despre următorul sistem de operare, dar cel mai probabil va avea aceleași noutăți ca și iOS 16. Mi-ar plăcea ca iPadOS 16 să vină cu suport pentru Final Cut Pro/DaVinci Resolve mai ales că puterea de procesare este enormă datorită noilor chipuri Apple Silicon SoC M1.

 • o nouă interfață de multitasking
 • notificări îmbunătățite ca pe iOS 16
 • aplicația Apple Classical

watchOS 9

Majoritatea funcțiilor din Apple Watch se activează de pe iPhone prin aplicația dedicată Watch. Vom avea câteva îmbunătățiri pe partea de sistem, noi funcții pentru sănătate și activități.

Este posibil ca watchOS 9 să nu funcționeze pe Apple Watch Seria 3, aceasta urmând a fi trecută „în rezervă” de Apple în această toamnă. Deci dacă vreți să aveți toate aceste funcții să vă gândiți la un Seria 5, 6, 7 sau chiar 8 ce urmează a fi lansat.

Pentru macOS 13 și tvOS 16 nu se știe nimic, vom afla noutățile pe 6 iunie. După conferința WWDC22 Apple va lansa variantele beta pentru dezvoltatori pentru a își migra aplicațiile și funcțiile către viitoarele sisteme de operare, urmând apoi ca după 1 lună aproximativ să apară și varianta beta publică pentru toată lumea, în special pentru cei care vor să testeze și să dea feedback dezvoltatorilor privind funcționalitatea aplicațiilor.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu