Oferta săptămânii

Dacă nu știai ghiseul.ro este platforma unde se pot plăti online taxele și impozitele, dările către ANAF, amenzi, taxe de pasaport, schimbare buletin, talon sau permis de conducere. Începând de anul acesta ghiseul.ro are aplicație pentru iPhone și este disponibilă în App Store.

Ghiseul.ro are de acum aplicatie pentru iPhone

Cei care doresc pot căuta aplicația direct în App Store sau pot folosi acest link pentru a o descărca. Pentru Android folosiți acest link.

Pentru plata taxelor și impozitelor am folosit versiunea web a ghiseul.ro unde din 2017 îmi plătesc totul online. Din 2019, Primăria Ghiroda s-a înrolat și ea pe această platformă, astfel că taxele și impozite pot fi plătite online. Sunt foarte multe sate, comune, orașe sau municipii care sunt înregistrate în această platformă, iar plata taxelor și impozitelor se face foarte ușor în baza CNP și a unui card valid pe numele tău.

Meniu aplicatie Ghiseul.ro pentru iPhone

În 16 ani de zile de când am permis de conducere am luat două amenzi, una în Dumbrăvița pentru nerespectarea benzii de mers și una înainte de Hațeg pentru viteză. Ambele le-am plătit pe ghiseul.ro unde am atașat o copie după Procesul Verbal, iar după confirmarea plății am primit pe email și în cont dovada plății, astfel dacă primăria vine peste 10 ani și îmi spune că nu am plătit amenda, în loc să păstrez chitanța pe undeva prin dosare acasă și să o pierd, prefer să am totul online ca să pot dovedi simplu și rapid.

Cei care nu au cont pot plăti orice amendă dacă introduc toate datele manual. După cum vă explicam mai sus, un cont odată făcut vă păstrează toate datele + dovezile de plată + istoricul, așa că recomandarea mea ar fi să vă faceți un cont dacă nu aveți deja.

Anul trecut mi-am schimbat buletinul, permisul și taloanele la mașini, iar plata taxelor aferente am făcut-o prin ghiseul.ro, le-am printat și le-am adăugat la dosar pentru că este nevoie de „confirmarea plății”.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Ușor-ușor ne îndreptăm către normalitate.

    • Ușor, ușor ne digitalizăm și scăpăm de copii xerox. Când mi-am schimbat buletinul a trebuit ca la Evidența Populației, da, să prezint toate copiile posibile … în schimb la poliție am fost doar cu buletinul în original + permis. La început primăriile mici nu erau înregistrate acum sunt majoritatea ceea ce e foarte bine că nu mai trebuie să mergi să stai la coadă. În sfârșit normalitate 🙂

    • Sa citim peste 5 ani comentariul asta, dupa ce se termina cu fondurile europene 😀

    • Și dacă se termină fondurile europene or să revină la dosarul cu șină sau cum? 😀

  • Mi-ar fi plăcut să existe și un buton de scanare cod qr, am vrut să plătesc pentru altcineva impozitul la SPIT taxe locale prin aplicațiile ghișeul.ro, eTax mobile. Din păcate butonul de scanare fără autentificare din aplicația eTax mobile nu mai funcționează. Persoana pentru care vreau sa plătesc nu locuiește in România, nu are CNP, se legitimează doar cu pașaportul, înainte scanam acel qr code cu aplicația eTax, fără să mă autentific, îmi apărea suma, apăsam plătește, puneam datele de card, plăteam fără probleme.

    • Din păcate nu știu ce aplicație e eTax nu am folosit-o niciodată sau cum se poate plăti pentru cineva care nu are CNP de RO. Poți încerca să suni la ghiseul.ro la ei pe site și să întrebi.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu