Cum plătești o amendă de circulație pe Ghiseul.ro

by on Mar 2, 2017, 22:31
16

Pentru că mi-am luat prima amendă de circulație în cei 10 ani, am să vă arăt mai jos cum puteți să achitați online prin ghiseul.ro această amendă. Pentru că se plătește online numai este nevoie să trimitem către secția de poliție care a emis procesul verbal dovada plății, aceasta făcându-se direct online.

În caz contrar trebuie ca în 15 zile să faceți dovada plății de la primărie, cec, poștă pentru a nu figura ca rău platnic în sistemul acesta greoi. Cum se poate ca în 2017 să îți pierzi ore întregi pentru o amărâtă confirmare? Din acest motiv avem nevoie de informatizarea sistemului public!

art. 28 OG 2/2001

(2) Amenzile care se cuvin bugetului de stat pot fi achitate la Casa de Economii şi Consemnaţiuni – C.E.C.- S.A. sau la unităţile Trezoreriei Statului, iar amenzile cuvenite bugetelor locale se achită la Casa de Economii şi Consemnaţiuni – C.E.C.- S.A. sau la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale ori ale altor instituţii publice abilitate să administreze veniturile bugetelor locale, indiferent de localitatea pe a cărei rază acestea funcţionează, de cetăţenia, domiciliul sau de reşedinţa contravenientului ori de locul săvârşirii contravenţiei, precum şi la ghişeul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a României. O copie de pe chitanţă se predă de către contravenient agentului constatator sau se trimite prin poştă organului din care acesta face parte, potrivit dispoziţiilor alin. (1).

(3) Amenzile contraventionale pot fi achitate si prin intermediul instrumentelor de plata electronica in cadrul Ghiseului virtual de plati, proiect-pilot coordonat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, parte a Sistemului e-guvernare, din cadrul Sistemului Electronic National. In acest caz:

a) achitarea unei amenzi contraventionale se dovedeste prin prezentarea extrasului de cont al platitorului sau a dovezii de plata emise de Ghiseul virtual de plati, aceasta specificand data si ora efectuarii platii;

b) se elimina obligativitatea pentru platitor de a preda o copie de pe extrasul de cont sau de pe dovada de plata emisa de Ghiseul virtual de plati catre agentul constatator sau organul din care acesta face parte.
Daca achitati online nu mai este nevoie sa trimiteti sa faceti dovada platii conform art 28 alin 3 lit b) din OG 2/2001 si puteti sa selectati orice localitate doriti asa cum este mentionat si in alin 2 din acelasi articol de lege .


update

Cu ajutorul lui Ionuț, am reușit să aflăm că se poate plăti o amendă de circulație la orice instituție deja înscrisă pe ghiseul.ro chiar dacă primăria de care aparții nu este înregistrată în sistem. Adică, eu plătesc o amendă către Primăria Timișoara, iar apoi cu dovada de plată mă duc la Primăria Ghiroda și le fac dovada că am plătit.

16 COMMENTS

 1. Salut.
  Daca primaria de care apartin (unde am domiciliu) nu este inregistrata pe ghiseul.ro, inseamna ca nu pot plati amenda online pe site la ei? Multumesc.
 2. @Ionut din păcate nu poți, pentru că atunci când selectezi meniul amenzii, îți cere domiciliul din buletin și abia apoi îți apare meniul de amenzi (circulație, locală, etc.) Sună la primărie la tine și întreabă când se vor înrola în ghiseul.ro sau dacă au ei altă variantă de plată a amenzii pe site-ul lor.
 3. @ionica ,
  Se pare ca totusi se poate. Le-am dat mail celor de la ghiseul.ro si mi-au raspuns ca poti sa platesti la orice institutie, urmand ulterior sa faci dovada platii catre primaria ta de domiciliu.
 4. Multumesc pentru articol, mi-a fost foarte folositor. Am platit o amenda veche de un an (spre rusinea mea, stiu) catre politia locala sector 1 pe ghiseul.ro, simplu si covenabil, si pare ca totul a functionat ok. Am primit confirmarea platii pe mail, si sper sa fie inregistrata unde trebuie.
 5. Oricum @Maria în contul tău pe ghiseul.ro o să ai atît poza cu procesul verbal cât și dovada salvată. Oricând ai nevoie de ele le poți descărca de acolo. Mă bucur că ți-a fost de ajutor 🙂
 6. salut, am platit amenda pe ghiseul.ro insa dupa aprox o luna mi-a venit acasa si de la primarie aceasi amenda. trebuie sa merg cu chitanta la ei, ce se intampla daca nu o fac ? locuiesc in alt judet si nu-mi este prea convenabil sa bat drumul pana acolo.
 7. salut @ionut dacă ai plătit la o altă unitate (decât cea din buletin) pentru că nu este înscrisă pe ghișeul.ro trebuie să faci dovada că ai plătit ca să te înregistreze și să nu te lase cu datorii.

  În contul de pe ghiseul.ro ai procesul verbal și dovada de plata. Printează-le, scrie pe ele conform cu originalul și trimite-le prin curier la primăria respectiv, către taxe și impozite.

  Dacă nu, le trimiți prin cineva să le ducă acolo sau scanează-le și trimitele pe email, și sună apoi la primăria ta.

 8. Bună! Am și eu o întrebare, poate pare stupidă, dar ținând cont de experiențele cu statul de până acum, prefer așa. Ați plătit pe ghiseul.ro și amenzi pentru lipsa rovinietei? Sunt incluse la amenzi de circulație, right?

  Mersi!

 9. Bună @Ioana din ce știu eu rovinieta ca și amenda sunt considerate contravenții, deci intră în aceeași categorie (amendă circulație).
  Adică încarci procesul verbal, plătești și apoi primești dovada în cont, în caz că vreodată ai nevoie de ea, o poți descărca din ghiseul.ro

  Îți atașez lista cu toate amenzile

  Amenda mea a fost legată de nerespectarea marcajelor adică aveam obligatoriu la stânga și eu am mers înainte 😉

 10. Salutare, am luat o amenda de viteza intr-o comuna din judetul Cluj, dar eu am domiciliul in judetul Mures (Tg Mures).
  Daca platesc prin ghiseul.ro si apoi trimit dovada prin posta sectiei de politiei care mi-a dat amenda e okay, nu?
  Asta inteleg din discutiile de mai sus, dar parca mai vreau o confirmare 🙂
  Merci!
 11. Salutare @Andrei
  Ca să stai liniștit, după ce plătești amenda, îți recomand să cauți o adresă de email de la secția respectivă și să le trimiți mail. Oricum, toate dovezile de plată și procesul verbal se salvează pe ghiseul.ro și le poți avea și după 10 ani dacă e nevoie 🙂
 12. Salut vreau sa fac plata unei amenzi de circulație(radar) dar în meniu nu are specificat amenzi circulație aleg acele amenzi in 48 ore????
  Iar la o rubrica îmi cere numele, cnp sau cui-celui căruia ii fac plata???
  Ce trec acolo
  Acum observ ca este altfel meniul fata de cel prezentat de tine
  Eu vreau sa plătesc fără sa îmi fac cont
  Mulțumesc

Leave a Reply


1. Comentariile fițoșilor, îngâmfațiilor și atotștiutorilor vor dispărea instantaneu!
2. Voia bună este la ea acasă, comentează acum!
3. Orice comentariu, este aprobat automat, dar poate fi șters fără explicații!


Fii și tu social! comments