Cea mai mare amendă din instoria Europei îi este încredințată celor de la Facebook care fură tot, motiv pentru care datele europenilor ajung pe serverele din SUA, iar acest lucru este interzis conform GDPR.

265 milioane de euro amendă pentru Facebook privind scurgerea datelor a jumătate de miliard de utilizatori

În locul celor de la DPC Irlanda care au emis această amendă aș fi propus închiderea completă a serviciilor în cauză și anume Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram până la achitarea amenzii de 1.2 miliarde euro.

Anul trecut au mai luat o amendă de 265 milioane de euro din cauza unei breșe de securitate care a expus conturile a peste 500 milioane de utilizatori. 17 milioane de euro amendă tot anul trecut pentru alte 12 breșe de securitate și văd că nu se opresc aici.

Cambridge Analytica a fost și rămâne cel mai tare jaf de date personale, completat recent de consumul intenționat al bateriei telefonului.

Au 5 luni de zile din acest moment să oprească transferul de date ale utilizatorilor europeni altfel vor fi amendați din nou. Meta speră că un proces ar tărăgăna lucrurile care la sfârșit ar putea fi favorabil: se anulează amenda (deși nu cred) sau vor plăti o sumă mai mică. Cert este că va dura luni de zile, chiar ani.

Sursă: theguardian.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu