De multe ori mi s-a întâmplat să văd în statisticile bateriei că aplicația Facebook sau Facebook Messenger este în top 3 consumatori. Acum aflăm de la un fost angajat Meta că aceștia consumă intenționat bateria telefoanelor pentru a testa diverse funcționalități.

Facebook și Facebook Messenger consumă intenționat bateria telefoanelor

De foarte mult timp am dezactivat notificările pentru Facebook și Messenger pentru că eram bombardat cu like-uri, comentarii sau reacții. Odată cu restricțiile de Privacy am oprit locația și colectarea datelor de aplicațiile Meta. Nu trebuie să ai aplicațiile deschide doar să fie instalate că de restul se ocupă Meta spune fostul angajat George Hayward.

În termenii lor acestă funcționalitate se numește „negative testing” și le oferă posibilitatea de a testa diverse funcționalități ale aplicațiilor precum încărcarea pozelor, colectarea informațiilor despre locație, oamenii din poze, natură, etc. George Hayward a fost concediat pentru că nu a vrut să participe la acest tip de testare. Acesta i-a dat în judecată pe cei de la Meta făcând public acest demers împreună cu aceste informații.

Conform spuselor avocatului său: „această practică este ilegală și nimeni nu ar trebui să aibe acces la manipularea bateriei în scopuri proprii”.

Sursă: phonearena.com via Bogdan Bratu


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu