Facebook WhatsApp Meta

Comisia Irlandeză de Protecție a Datelor (DPC) a amendat Facebook cu 17 milioane de euro pentru breșele de securitate din 2018 care au violat GDPR-ul.

Lovituri după lovituri pentru compania Meta care înglobează toate platformele sociale Facebook, WhatsApp, Instagram sau Messenger. Vă spuneam pe începutul anului că pentru un caz în care se judeca un user de facebook, aceștia au pus la dispoziția judecătorilor un document pdf de 27343 pagini cu toate informațiile despre pagina respectivă, ce likeuri a dat, ce a văzut, unde a comentat, ce prieteni are, ce îi place, etc … doar ca să vă faceți o idee despre ce știe Facebook despre noi.

The DPC found that Meta Platforms failed to have in place appropriate technical and organizational measures which would enable it to readily demonstrate the security measures that it implemented in practice to protect EU users’ data, in the context of the twelve personal data breaches

Eu tot aștept să se închidă Facebook și Instagram după cum anunțau acum o lună. Aici aveți o listă cu articole despre Facebook.

We take our obligations under the GDPR seriously, and will carefully consider this decision as our processes continue to evolve.

–Meta

În septembrie 2021, tot DPC a amendat WhatsApp cu suma de 225 milioane de euro pentru că nu au respectat politicile GPRD privind modul în care se gestionează datele utilizatorilor în Europa, acestea fiind colectate și procesate de Meta în US.

Sursă: thehackernews.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu