Pe începutul acestui an cei de la Digi Mobil au lansat serviciul 5G pentru iPhone odată cu iOS 16.4. De atunci compania Digi investește constant în rețeaua 5G, iar începând de ieri 20 octombrie avem semnal 5G în Ghiroda.

Digi Mobil activează rețeaua 5G în Ghiroda

Ieri după masă, eram afară la țigară și butonam telefonul când dintr-o dată a dispărut semnalul LTE și a apărut 5G. Până acum semnal 5G aveam doar în centrul Timișoarei, în zona Iulius Mall și Piața 700.

În setările celulare de pe iPhone folosesc opțiunea de 5G Auto pentru a nu consuma foarte multă baterie atunci când semnalul 5G este foarte slab sau inexistent. Dacă alegem 5G On atunci el va căuta tot timpul semnal 5G care va fi prioritar față de Wifi ceea ce duce la un consum mai ridicat al bateriei.

De reținut: serviciul 5G de la Digi Mobil este disponibil pentru toți clienții care au o cartelă SIM sau eSIM instalată pe un terminal Android sau iPhone compatibil. Acoperirea 5G poate fi verificată aici, fiind disponibilă doar în câteva orașe mari în partea centrală a orașului și anume Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu, Craiova, Iași, Brașov, Poiana Brașov, Predeal, Bușteni, Sinaia, Ploiești, București, Mamaia și Constanța.

În această dimineață am fost în zona Șagului, după pod unde am prins semnal 5G prin CarPlay în navigația mașinii Amundsen de la Skoda.

Digi RO 5G pe CarPlay în Ghiroda

Folosesc un adaptor wireless de la Carlinkit pentru a mă conecta la mașină fără cablu.

Asta înseamnă că  pe Timișoara și în comunele învecinate este posibil să avem semnal 5G activat de curând de către cei de la Digi RO.

Mai rămâne în noiembrie să vedem Number Share la Digi! Voi aveți 5G în zona voastră?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • Am o curiozitate: de ce ți-ai luat adaptor wireless, că oricum telefonul trebuie să stea în priză, mai ales dacă faci distanțe mai mari?
  Eu mă conectez pe cablu

  Chiar, dacă ai timp, poate faci un articol review despre acel adaptor 🙂

  • Salut, Catalin. Motivul este unul simplu, fara cablu 🙂
   Ai dreptate, la distante foarte lungi ai nevoie de incarcare si atunci il pun in locul de incarcat wireless in bord. In schimb, pentru uz zilnic ma enerva sa il tot conectez la cablu, da-te jos din masina scoate-l de la incarcat, intra iara in masina baga-l la incarcat, etc.

   In ultimele zile am tot circulat prin oras si am vazut cat mananca. 3% baterie la un interval de 1 ora. Waze tot timpul, Apple Music si/sau radio.

   Este mult mai comod sa pornesc masina, sa astept 1-2 min si sa plec la drum cu CarPlay activ.

  • Doar 3% pe oră? Nu e rău deloc! Mă faci să-mi iau și eu unul 🙂

  • Dap, am rămas surprins. Până acum se descurcă bine, nu s-a blocat niciodată, tot timpul s-a conectat la mașină chiar și după opriri/porniri dese. O să îl folosesc încontinuare să văd cum se comportă și apoi o să vin cu un review.
   După cum am citit pe net, mulți se plâng de el, mulți îl laudă, eu mă aflu în a doua tabără. Se pare că se înțelege cu Skoda, stă în cotieră la aer condiționat deci este răcit bine (22 grade temp în mașină). Sunt curios cum se va descurca când voi da drumul la căldură 😀

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu